|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Galant a mazda 626(^93-^97) |
Autor |
Wiadomość |
hayabusa [Usunięty]
|
Wysłany: 10-04-2007, 22:59 Galant a mazda 626(^93-^97)
|
|
|
nie ukrywam że na forum madzi też pytam tyle że kolejność odwrotna.co forum to opine ,zależy mi żeby wypośrodkować ,wiadomo każdy chwali swoje,do porównania tylko benzyny najlepiej V6,chodzi o komfort ,wyciszenie ,niezawodność ,właściwości jezdne,blacharke no wszystko co Wiecie i co Wam przyjdzie do głowy.szczególnie jeśli ktoś miał porównanie i ganiał tym i tym .pozdrówki |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-04-2007, 21:33
|
|
|
Mazda jest nie do zajechania i to bardzo dobre auto tylko....bezpłciowe jak cholera. Taka nijaka taka....;) Galowi też wiele zarzucić się nie da (pod warunkeim rozsądnego stanu blacharskiego) a silniczek 2,6V6 uważany jest za zmorę serwisów (na niczym nie zarobisz..... ) Ja bym brał Gala bo bardziej mi się podoba niemniej konkurencję echniczną między autami oceniam na 1:1
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 12-04-2007, 21:39
|
|
|
Ja jakbym mial punktowac to zrobilbym skale 10stopniowa ( 1 - slabo 10 - super ) :
-awaryjnosc
-sprawy techniczne
-wyglad
Mazda:
-7
-8
-9
Galant:
-9
-8
-9
Klasyfikacja :
Galant: 26pkt Mazda : 24pkt |
|
|
|
 |
damianrally [Usunięty]
|
Wysłany: 12-04-2007, 22:02
|
|
|
ja bym też wybrał galanta zresztom jak kazdy mysle tutaj co innego gdybysmy zrobili takie porównanie na forum mazdy tam mysle ze by było odwrotnie na kozysc mazdy |
|
|
|
 |
macia
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-04-2007, 23:08
|
|
|
Jackie napisał/a: | silniczek 2,6V6 |
Kurczę, a myślałem, że w galach E55 była V6 w wydaniu 2l
Miałem E55A 1995 z tym, że 2 litry. Dla mnie sprawa wyglądu w przypadku tych dwóch bez wątpienia podobnych technicznie aut jest decydująca. Galant wyprzedza 626 o dwie długości pod względem wyglądu zewnętrznego i samego wnętrza. Nie ten welur, nie te plastiki w madzi. Poza tym z zewnątrz szóstka wygląda jakby ktoś ją rozdeptał, taka jakaś rozlazła. W miśku jest jednak odrobina tej sportowej duszy
Jednak można zachwalać, pisać peany a i tak wszystko zależy na jaki egzemplarz się trafi. Ja mimo wszystko szukałbym gala |
|
|
|
 |
dylson [Usunięty]
|
Wysłany: 12-04-2007, 23:14
|
|
|
A o maximie nie myslales? Brat ma maximke 3.0v6 i super sie jezdzi. |
|
|
|
 |
dany642 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-04-2007, 09:09
|
|
|
dylson napisał/a: | A o maximie nie myslales? Brat ma maximke 3.0v6 i super sie jezdzi. |
A ile taka maximka łyka na setkę??? |
|
|
|
 |
dylson [Usunięty]
|
Wysłany: 13-04-2007, 14:53
|
|
|
Cytat: | A ile taka maximka łyka na setkę??? |
Brat ma wersje usa w automacie i z gazem. Pali ok 13l gazu. Znajomy ma wersje europa bez gazu i pali ok 10l. Zreszta nie powinna spalic wiecej jak gal czy mazda. A silnik zastosowany w maximie VQ30DE byl w ameryce kilka razy wybierany jako jeden z najlepszych silnikow v6. A jesli lubisz bawic sie w tuning to ma on spory potencjal i jest sporo mocy do uwolnienia. Dodam jako ciekawostke ze np 350z ma Silnik VQ35DE, ktory jest rozwinieciem silnika z maximy. |
|
|
|
 |
hayabusa [Usunięty]
|
Wysłany: 13-04-2007, 23:13
|
|
|
no i kulnąłem się madzią i to na zachodzie (okazalo się że sprzedawca Polak a kupil od ruska he he- i .....szukam teraz gala ,mazda to nie ta bajka,silnik jescze spoko ,ładnie się kręci i przyspiesza (spodziewałem się że lepiej !!!)ale reszta...no nie wiem ,taka zwykła siakaś ,najlepiej ganiało mi się C50 i chyba trzeba zostać przy tej marce a tu link do mazdy którą zaliczyłlem he hetą |
|
|
|
 |
|
|