|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Hamulce przednie |
Autor |
Wiadomość |
RomanK61
Mitsumaniak
Auto: ASX 1,6 117KM z 2015r. Diamant
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Paź 2016 Posty: 169 Skąd: okolice Wadowic
|
Wysłany: 24-04-2019, 20:40 Hamulce przednie
|
|
|
Pytanie do kolegów, dzisiaj zdziwiłem się bardzo, zaskoczyło mnie dziwne zachowanie się hamulców przednich. Przyjechałem na parking /na niewielkim wzniesieniu/zahamowałem, zatrzymałem się ale musiałem wycofać samochód i tu jest dziwny problem, jak hamowałem jadąc do tyłu to hamulce wydawały dziwny stukot/skrzypienie/nie wiem jak to nazwać za każdym razem jak naciskałem pedał hamulca to się to działo. Jak jachałem do przodu i hamowałem to tego dzwięku nie było. Czy coś zaczyna się psuć? Będę na razie obserwował czy to się nasili, czy ktoś miał coś takiego?. Asx 1.6 z 2015 ma dopiero 19tys.więc to nie starość. Dzwoniłem do aso ale musieli by to pooglądać żeby się wypowiedzieć. |
_________________ RomanK |
|
|
|
 |
caro
Forumowicz
Auto: ASX 1.6 INVITE 2015
|
Wysłany: 29-04-2019, 11:06
|
|
|
Cześć, mam to samo już od 2 lat eksploatacji. ASO sobie nie mogło poradzić, podobno fabryczne klocki tak mają, można jedynie zmniejszyć to stukanie specjalnym smarem i jakąś miedzią, ale nie wplywa to w żadnym wypadku na bezpieczeństwo i nie jest to awaria. Klocków nie ma sensu wymieniać, jeździć i niestety przyzwyczaić się do tego trzeba. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
RomanK61
Mitsumaniak
Auto: ASX 1,6 117KM z 2015r. Diamant
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Paź 2016 Posty: 169 Skąd: okolice Wadowic
|
Wysłany: 29-04-2019, 13:13
|
|
|
Dziękuję za podpowiedź, nie chce się mi jechać 60km do aso, jeżeli to nic poważnego to jeżdżę dalej. |
_________________ RomanK |
|
|
|
 |
|
|