Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[ALL] AUDIO w C5x
Autor Wiadomość
ogi87
[Usunięty]

Wysłany: 18-04-2007, 18:10   [ALL] AUDIO w C5x

Witam mam problem mam Colta C50 miało fabryczne radio i głosniki tylko z przodu. Radio wymieniłem (zostały zrobione wszytkie przeróbki zwiazane z kostka zeby grało) Teraz przejde do problemu nie moge znalesc kabli do głosników ktore ida do tyłu a kable sa bo podłaczyłem do radyjka tylko teraz gdzie ich szukac normalnie powinny byc gdzies w bagażniku ale widocznie w tej japonskiej konstrukcji nie ma bo nie mogłem ich znalsc.
Ostatnio zmieniony przez josie 10-05-2007, 17:10, w całości zmieniany 1 raz  

damianrally
[Usunięty]

Wysłany: 18-04-2007, 18:31   

hehe miałem ten sam problem kable w bagazniku były widoczne ale z przodu przy radiu ich niebyło, ja zrobiłem tak ze pociagnelem pod tapicerkom nowe kable i jest ok

ogi87
[Usunięty]

Wysłany: 18-04-2007, 19:31   

hehe ja mam na odwrot bo mam przy radiu tylko nie wiem gdzie one prowadza i gdzie je moge znalesc :)

dondaj
[Usunięty]

Wysłany: 18-04-2007, 19:42   

W Mitsu wszystkie kable są wyprowadzone, nawet te niewykorzystywane w danej wersji wyposażenia.
Kable od głośników powinny być wyprowadzone z tyłu, pod tymi plastikami, po obu stronach półki. Poszukaj dobrze, może ktoś poobcinał kostki przyłączeniowe i schował je pod tapicerką. W każdym razie - na pewno są.
Powodzenia w poszukiwaniach :mrgreen:

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-04-2007, 21:07   

Szukaj w okolicach górnego mocowania amortyzatora - pod plastikiem. Coś mi się zdaje że tam je widziałem, chociaż ja też mam inne solidniejsze pociągnięte.

Kofi 
moderator mitsumaniak
Michał

Auto: Galant EA3W
Wysłany: 18-04-2007, 21:49   

Generalnie wszystkim bawiacym sie w audio polecam system z nastawieniem na dobrze grajacy przod. Dzwiek powinien isc jak nabardziej od przodu. Dzwiek od tylu jest nienaturalny. Zamiast wydawac kase na tylne glosniki, kable i tracic czas na laczenie, ciagniecie kabli itp, polecam zrobic dobry system z przodu :)

damianrally
[Usunięty]

Wysłany: 18-04-2007, 22:00   

system z przodu ale w miejscach gdzie są orginalne głośniki jest zbyt mało miejsca żeby jakieś fajne głośniczki wpakować ,a ciąć tapicerki nie mam zamiaru z resztom szkoda autka w takie ingerencje

jakoob
[Usunięty]

Wysłany: 25-04-2007, 18:43   

Mam troszkę inny problem, ale podłączę się pod temat:
własnie stałem sie włascicielem colta c51 (głosniki tylko z przodu) i jako rasowy laik <humanista> mam pytanie: czy jestem w stanie samodzielnie wymienic radio (obecnie grundig na pokrętła) i jakie radio doradzacie? (nie musze chyba mowic, ze zalezy mi na czyms w ekonomicznym z CD, moze byc mp3)
Z góry dzięki za pomoc.
Ostatnio zmieniony przez jakoob 02-05-2007, 13:03, w całości zmieniany 1 raz  

dondaj
[Usunięty]

Wysłany: 25-04-2007, 19:02   

jakoob napisał/a:
własnie stałem sie włascicielem colta c50

Gratuluję dobrego wyboru i witam na forum!

Jeśli chodzi o montaż - poradzisz sobie, bo jest banalny. Na początek polecam stronkę http://studio24.prv.pl/
Jak już wybierzesz radio, to znajdziesz tam dokładny opis podłączania przewodów pod kostkę ISO. Widzę, że jesteś z Poznania - jak będziesz miał problem, to daj znać na PW - postaram Ci się pomóc.
Co do wyboru radyjka - nie wypowiadam się. Ja mam starego kaseciaka JVC i jestem zadowolony :mrgreen:

olek1222
[Usunięty]

Wysłany: 25-04-2007, 20:58   

ja wogole mam inny problem, mam kable kolo radia i w bagazniku, ale jak podlanczam glosnik to nie gra;/ wiec najlepszym rozwiazaniem bylo buy przeciagniecie nowych kabl, nie ma z tym za duzo roboty:) wiem bo mam tube w bagzniku :D a jeszcze mam pytanie, jakie colt C50 powinien miec standardowe rozmiary glosnikow z tylu?? i czy istnieje cos takiego jak maskownice orginalne do tych miejsc mntarzowych??bo ja jeszcze sie nie spotkalem w colcie tego modelu zeby byly.

[ Dodano: 25-04-2007, 21:03 ]
a wogole jak juz mowicie o glosnikach z przodu to powiem wam ze sie troche nameczylem z ich wymiana:)hhe trzeba pol kokpitu odkrecic:) ale warto bo te orginalne glosniki sa kiepskie polecam glosniczki pioneera albo blaupunkta z nowych serii bo takie juz przeszedlem i powiem wam ze nie oplaca sie kupywac jakis sztuk za 1/3 cene orginalnych glosnikow bo dlugo wam nie pograja:) a dobre radio to polowa sukcesu do swietnego caraudio:)Pozdrawiam

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 25-04-2007, 22:06   

olek1222 napisał/a:
jak juz mowicie o glosnikach z przodu to powiem wam ze sie troche nameczylem z ich wymiana:)hhe trzeba pol kokpitu odkrecic:)
Po stronie kierowcy jest trochę odkręcania, ale po stronie pasażera 2 wkręty tylko. Minuta roboty.

dondaj
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2007, 09:23   

olek1222 napisał/a:
jakie colt C50 powinien miec standardowe rozmiary glosnikow z tylu??

6x9 - czyli tzw. jajka, co do maskownic - nie mam pojęcia jak sprawa wygląda. Kiedyś też się nad tym zastanawiałem, bo chciałem sobie zamontować głośniki z tyłu. Na szczęcie poczytałem forum MM i się nawróciłem na Jedynie Słuszną Drogę Car-audio :mrgreen:

ogi87
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2007, 20:26   

no własnie dostac sie do głosnika z przodu od strony kierowcy az strach mam głosniki ale po stronie kierowcy boje sie cokolwiek odkrecac zeby czegos nie popsuc nie ułamac tych wspaniałych plasticzków

olek1222
[Usunięty]

Wysłany: 30-04-2007, 13:03   

nic nie polamiesz masz kilka srobek, tylko problem jest ze trzeba sie nazginac troche:) przy ich odkrecaniu:) jak juz odkrecisz ten plasticzek to musisz tylko uwazac na przewody od pokretla do podswietlenia zegarow i na linke od otwierania maski:) a tak pozatym to nie bedzie problemow:) tylko na poczatku trzeba sie dokladnie przyjzec ktore srobki sa od czego:) bo ich tam nasiane jak mrowkow:) milego grzebania:)

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 02-05-2007, 22:20   

no i jeszcze trzeba uważać na rurę od nawiewu, schodzi lekko, ale uważać trzeba, ściągnij sobie service manual, jest krok po kroku opisane i są elementy wyszczególnione!!!

Odpowiedz do tematu