Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA4A 1.6] za szerokie lacze ET35 205/55/15
Autor Wiadomość
biedrzyk
[Usunięty]

Wysłany: 01-04-2007, 23:15   [CA4A 1.6] za szerokie lacze ET35 205/55/15

wsadziłem na tył fele 15'' ET35 z oponkami 205/55 i obcierają o błotniki. myślałem o zagięciu rantów. teraz jest w kształcie litery L i chciałbym z teo zrobić w kształcie litery U

jesli ktoś robił dajcie jakieś instrukcje
chyba że macie inny sposób na to

pawcio777
[Usunięty]

Wysłany: 02-04-2007, 13:09   

Jezeli dobrze Cie rozumiem to ja tak robilem w poprzenim colcie przy felgach 16 nie pamietam jakie mialy ET, ale masz dwa wyjscia albo jedziesz ztoczyc felge do slusarza, albo wlasnie klepiesz ranty ja wybralem to drugie a jak to zrobilem hmm, auto na podnosnik sciagnalem kola mlotek do reki i klepiesz po rantach tylko nie tak zeby Ci sie odrazu zgielo tylko duzo klepiesz po calosci od jednego konca do drugiego i z powrotem az Ci sie bedzie przyginalo, potem najlepiej wez sobie czarnego baranka do konserwacji i pedzelkiem nalo na rant w celu zabezpieczenia !

sruba 
m3m&mitsumaniak
football is a drug

Auto: Toyota Auris II TS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-04-2007, 13:23   

1. przede wszystkim masz za duze opony 205/55/15, kiedy "standardowo" powinnienes miec 195/50/15 (w/g przelicznika z rozmiaru oryginalnego 175/70/13)
2. do zaginania nadkoli jest specjalne "urzadzenie walcujace" - nie polecam podginania mlotkiem, bo mozesz zniszczyc samochod.
3. pomysl nad wymiana opon, ewentualnie nad zmiana zawieszenia.

biedrzyk
[Usunięty]

Wysłany: 02-04-2007, 14:33   

własnie dziś pozaginałem ranty i zakleiłem silikonem...wydaje mi się że nie bedzie obcierało ale musze kogoś z tyłu posadzic bo tylko wtedy obcierało.
dam znać jak kogoś przewioze z tyłu.

Kleju 
Forumowicz
Mivec Power

Auto: Mitsubishi Mirage Cyborg-R
Wysłany: 02-04-2007, 15:52   

biedrzyk napisał/a:
własnie dziś pozaginałem ranty i zakleiłem silikonem...

silikon to jest najgorsze rozwiazanie!!!! Nie dosc ze zacznie Ci rdzewiec pod silikonem nawet nie zobaczysz jak Ci sie zrobi dziura w blotniku. Lepiej czym predzej wybierz ten silikon i zrob to jak ktos wczesniej pisal barankiem i do tego jeszcze konserwacja popraw!!!

biedrzyk
[Usunięty]

Wysłany: 02-04-2007, 22:05   

hmmm... ciężko będzie wydłubać ten silikon... jak przeżre mi błotnik to wtedy kupie jakąś reparaturkę i wspwawam... narazie pośmigam tak jak jest... a baranka trzeba robić specjalną maszynką jakąś czy można jakoś domowym sposobem??

czarnuch23 
Mitsumaniak
Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Wysłany: 07-04-2007, 12:03   

Baranka kupisz w spraju (moze gramature bedziemial ciutke inna niz ten ktory robi sie z puszek kompresorem) Zasada dzialania jest prosta.. oczyszczasz miejsce malowania (jak masz juz malutkie ogniska rdzy polecam Dinitrol RC900 doslownie wyzera rdze i na to mozesz klasc baranka (malujesz jak zwyklym sprajem) i nie powinno byc problemow ...
Mnie to czeka po swietach tyle ze ja narazie mam zabezpieczone farba antykorozyjna (bedeja usowal bo jest koloru bialego i na czarnym samochodzie wyglada obciachowo)

biedrzyk
[Usunięty]

Wysłany: 07-04-2007, 13:39   

lux... od razu zrobie progo bo rudy sie wżera :)

Odpowiedz do tematu