|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Lancer X 2016 USA |
Autor |
Wiadomość |
Kamiloo96
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer X 2016
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-06-2018, 01:42 Lancer X 2016 USA
|
|
|
Witam ! Mam Lancera x 2016 sprowadzonego z USA i chialbym sie spytac czy ktos sie orientuje czy czesci karoserii , chlodnice ,i lampy beda pasowaly z europejskiej wersji ? |
|
|
|
 |
paweuuu
Forumowicz
Auto: Pajero III
|
Wysłany: 20-06-2019, 10:03 [CY4A 2.0] Lancer 2.4 z Kanady -> przednie światła i skrz
|
|
|
Cześć,
Mam trzy szybkie pytania o Lancera z 2016r z Kanady.
Czy standardowo będzie miał chłodniczkę oleju skrzyni biegów CVT?
Czy skrzynia do tego auta jest taka sama jak w outlanderze 2.0 z EU?
Czy w PL dostane zamienniki homologowanych przednich świateł? Niby są na allegro, ale w końcu mowa o wersji na Kanadę. Nie wiem czy czymś się nie różnią...
Z góry dzięki za odpowiedz! |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 23-06-2019, 18:28
|
|
|
Skrzynia CVT w tym roczniku to może być Jatco JF011 lub CVT8 (nowsza)... W Outlanderze też takie występowały zależnie od rocznika. |
|
|
|
 |
raddex
m3m&mitsumaniak

Auto: Lancer GT, 2016 r., 2,4 Pb
Pomógł: 5 razy Dołączył: 13 Sie 2005 Posty: 1239 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 23-06-2019, 23:29 Re: Lancer X 2016 USA
|
|
|
Kamiloo96 napisał/a: | Witam ! Mam Lancera x 2016 sprowadzonego z USA i chialbym sie spytac czy ktos sie orientuje czy czesci karoserii , chlodnice ,i lampy beda pasowaly z europejskiej wersji ? |
Mam Lancera 2,4 z USA w wersji GT z 2016 r. i lampy pasują bez problemu od europejskiej wersji. Zderzak przedni oczywiście jest inny kształtem zewnętrznym, ale można kupić jakieś na aukcjach, a maska i błotniki przednie powinny pasować od europejskiego Lancera, zresztą maska i lewy błotnik od Lancera z Niemiec jest w trakcie podróży do mnie. Samochód jeszcze w trakcie naprawy, ale lampy przymierzałem i podłączałem i wszystko działa. Nie podłączałem jeszcze tylko przełącznika poziomowania reflektorów, ale w ciągu dwóch tygodni powinienem to sprawdzić. Powinno być P&P. Przewód z wtyczką powinien być umieszczony w jednej z zaślepek pod kierownicą po lewej stronie.
Co do chłodnic, to trzeba sprawdzić najlepiej u kogoś pod maską. Mam sąsiada, który ma lancera 1,8 benz., więc mogę podejść do niego zobaczyć. Nie wiem czy amerykańskie wersje miały inne chłodnice. Co prawda silniki są nieco większe 2.0 i 2.4, ale chłodnice mogą być te same. Jak mi się uda dorwać sąsiada to zobaczę u niego pod maską.
Jak chcesz sam sprawdzić numery części w amerykańskiej wersji to poszukaj po numerze VIN tutaj: www.parts.com |
_________________ Mitsubishi Lancer GT 2,4 MIVEC - 2016 US ver.
Mitsubishi Galant Kombi 2,0 elegance - 2001r. - LPG - sprzedany
Mitsubishi Lancer Kombi 1,6 16V 113KM, 1997r. - sprzedany 05.07.2010
 |
|
|
|
 |
paweuuu
Forumowicz
Auto: Pajero III
|
Wysłany: 03-07-2019, 11:23
|
|
|
Hej,
Wlasnie założyłem zamienniki depo do mojego Kanadyjczyka z 2016r. Pasują idealnie.
Czynność stosunkowo prosta
Mam pytanie odnośnie do świateł przeciwmgłowych tylnych - nie mam w manetce włącznika i w klapie bagażnika również brak wiązki - jednym słowem mam 2 światła od wstecznego. Jak najprościej dodać tylne światło? Może można wpiąć europejska manetkę świateł i podpiąć się gdzieś 2 kablami od dodanej żarówki?
[ Dodano: 08-07-2019, 21:03 ]
Ktoś, coś? |
|
|
|
 |
|
|