Przesunięty przez: roch_27 20-06-2007, 10:21 |
[EAxx] Filtr przeciwpyłkowy (kabinowy) - lokalizacja |
Autor |
Wiadomość |
spawalski [Usunięty]
|
Wysłany: 03-08-2006, 22:51 [EAxx] Filtr przeciwpyłkowy (kabinowy) - lokalizacja
|
|
|
szukam filtra kabinowego,może mi ktoś pokazać gdzie on jest?Kupiem nowy i nie wiem gdzie mam go włożyć,nigdzie nie pasuje hehe.Mam galanta z 98 gls |
Ostatnio zmieniony przez robertdg 12-12-2009, 12:59, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
roch_27
moderator Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 70 razy Dołączył: 05 Paź 2005 Posty: 2581 Skąd: POznań
|
Wysłany: 03-08-2006, 22:59
|
|
|
hej
pozdro |
_________________ Legnum VR-4 Type S Twin Turbo - 26.01.12r - accident
ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju
 |
|
|
|
 |
spawalski [Usunięty]
|
Wysłany: 04-08-2006, 20:03
|
|
|
ale ubaw przed chwilą sprawdziłem jeszcze raz i co znalazłem ww miejscu? Zaślepka rozmieszczenie otworów z nowego filtra idealnie pasuje do miejsca w którym powinien być dany filtr ale jest ono ZAŚLEPIONE!.......Dlaczego?Na zdjęciu nie widać łepków od wkrętów tylko są zalane otwory hehe.Odkręciłem dla pewności coś w rodzaju czujnika,który znajduje się pod miejscem na filtr i macałem palcami żeby potwierdzić to co wywnioskowałem i sie potwierdziło filtra nie ma.Ale miejsce na niego jest nic z tego nie kumam,nie chce
wiercić dziur czy tam coś rozwiercać bo się boje że przedobrze.Chyba po prostu poczekam do
wiosny i kupie innego gala,i tak mam taki zamiar ale tym razem młodszego i v6 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 04-08-2006, 22:23
|
|
|
Jak jest zaślepka to znaczy że to tzw "golas" i filtra nigdy nie było. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
spawalski [Usunięty]
|
Wysłany: 04-08-2006, 23:12
|
|
|
myślałem,myślałem i wymyliłem że element ze zdjecia był wymieniany na nowy i pan mechanik x przy montarzu zapomniał po prostu wyciąć zaślepki na filtr Kto jest tego samego zdania |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 04-08-2006, 23:17
|
|
|
spawalski napisał/a: | myślałem,myślałem i wymyliłem że element ze zdjecia był wymieniany na nowy i pan mechanik x przy montarzu zapomniał po prostu wyciąć zaślepki na filtr Kto jest tego samego zdania |
Skąd przypuszczenie że był wymieniany na nowy?
Jeżeli tak to albo:
1. Kupiłeś jeżdżący przystanek autobusowy
2. Kupiłeś samochód po przekładce kierownicy z wersji RHD na LHD czyl mówiąc prosto z Anglii. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
maniakowy [Usunięty]
|
Wysłany: 17-08-2006, 16:39
|
|
|
wiemy gdzie jest filtr.. pare minut sie mocowalem z schowkiem i jakbyscie mogli oprnemu powiedziec jak go zdjac to jestem happy;-) |
|
|
|
 |
krzysio1972
Mitsumaniak
Auto: Galant EA5W, Carisma 4G92
Pomógł: 11 razy Dołączył: 29 Sie 2005 Posty: 469 Skąd: Józefów
|
Wysłany: 17-08-2006, 17:19
|
|
|
Na szybko, po lewej stronie w schowku masz blokadke to sie da wyjac, (chyba lekko do gory trzeba przesunac i wyjac) postepujac delkatnie powinienes dac rade. Po wyjeciu blokadki bedziesz mogl schowek oposcic maksymalnie do dolu, rzeczy sie wtedy wysypia ze schowka i odslaonia sie srobki mocujece schowek, dalej chyba nie trzeba wyjasniac |
_________________ Krzysio
Carisma 1.6 GL '96
Galant 2.5 V6 '97 |
|
|
|
 |
maniakowy [Usunięty]
|
Wysłany: 18-08-2006, 16:52
|
|
|
ehhh po pare wiekszych chwilach i litrach potu wylanych udalo mi sie dostac do filtra kabinowego ( w sumie to troche zdziwiony jestem ze aby odkrecic 3 srube trzeba bylo pol przodu rozbierac---- albo po prostu gdzies przeoczlem blad:)))
teraz jesli byscie mogli to powiedzcie... czy lepiej uzyc preparatu do odgrzybiania klimatyzacji przed wymiana filra czy po |
|
|
|
 |
futro68
Mitsumaniak

Auto: L-400, Astra H, Nissan NV200
|
Wysłany: 19-08-2006, 21:24
|
|
|
byłem na przeglądzie klimy z zeszły weekend. zrobili co trzeba a że płynu już trochę ubyło to wymienili na nowy. kiedy doszło do filtra to przy okazji wydmuchali mi z przewodów chyba z wiadro liści - filtr był czarny i uwalony jak rzadko się zdaża, listowie rozleciało się po całym misu - koleś z warsztatu stwierdził że chyba nigdy nie był robiony przegląd klimy bo takiego syfu jeszcze nie widział . Co do odgrzybiania to najpierw napuscili mi jakiegoś specyfiku grzybobujczego w miejsce gdzie się montuje filtr, potem go zamontowali, właczyli na chwilę dmuchawę i po tym wpuścili odbrzybiacz w kratki. powodzenia i koniecznie sprawdź czy masz wystarczającą ilość płynu w instalacji. |
|
|
|
 |
kris77p
Nowy Forumowicz
Auto: galant 2.5 v6 sport, 2001
|
Wysłany: 22-07-2008, 20:16 [EAxA] Filtr przeciwpyłkowy - filtr kabinowy
|
|
|
Hej! Byłem ostatnio w salonie mitsubishi w Leeds i chciałem kupić między innymi filtr kabinowy. Na to gościu zrobił wielkie oczy i powiedział mi ze w galantach takich jak mój nie ma filtra kabinowego...
A przecież na forum jest tyle postów odnośnie jego wymiany...
Czy koleś sie nie orientował, czy może faktycznie w angielskich wersjach go nie ma.
A jak sie spytałem czym jest w takim razie filtrowane powietrze wpadające do samochodu, to pokręcił sie parę razy na pięcie, coś tam pogadał nie na temat (o pogodzie ) i jeszcze raz rzucił że w galantach nie ma filtru kabinowego. owszem w coltach, carismach, ale nie w galantach... |
Ostatnio zmieniony przez BigTomala 12-10-2009, 16:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
adaxo
Mitsumaniak

Auto: EC5W
Kraj/Country: UK
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Sie 2005 Posty: 200 Skąd: Manchester
|
Wysłany: 23-07-2008, 23:21
|
|
|
Czesc, u mnie tez nie ma filtra kabinowego (Galant kupiony w UK). Jakis czas temu na forum ktos z UK pisal ze tez nie ma wiec cos w tym jest
Ale podobno wystarczy wyciac dziure i filtr mozna wstawic |
_________________ Moja pasja http://www.clubvr4.com/fo..._vehicle&id=552
 |
|
|
|
 |
JaGrab3
Mitsumaniak Piotrek - ORACLE fan

Auto: Sig 2.0T,Frotka 3.2, Astra2
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 28 razy Dołączył: 03 Paź 2006 Posty: 930 Skąd: Crackoof
|
Wysłany: 24-07-2008, 12:40
|
|
|
opuść schowek, zobaczysz tam czy masz klapke do filtra czy nie.. i bedziesz wiedzial.
Nawiasem mówiąc, dlaczego niby w jednych wersjach filtr był a w innych nie? Czyżby inne zanieczyszczenie powietrza w danym kraju ? |
_________________ --------------------------------------------------
est: Signum 2.0Turbo , Astra "GSI"
byuo:126p,LADA2103,CIFF-Żaba,Cari 1.6,Gal 2.0 Sport Edition,FROTKA 3.2 V6 Limited Edition
---------------------------------------------------
Pomoc dla Kamilka
---------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 24-07-2008, 13:01
|
|
|
z tego co sie orientuje wszystkie auta ktore maja klime posiadaja rowniez filtr kabinowy/przeciwpylkowy
kris77p ...moze koles jest "piekarzem" (zna sie na czyms innym) |
|
|
|
 |
Ursus
Mitsumaniak Zbieram na Gala
Auto: Galant `99 2.0TD skasowany:(
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Wrz 2007 Posty: 680 Skąd: Skoczów
|
Wysłany: 24-07-2008, 15:27
|
|
|
cuuube napisał/a: | z tego co sie orientuje wszystkie auta ktore maja klime posiadaja rowniez filtr kabinowy/przeciwpylkowy |
No właśnie chyba jednak nie, czytałem tu gdzieś na forum, że nie które wersje nie mają filtra, natomiast prawdopodobnie istnieje szansa go sobie samemu dołożyć, bo miejsce na niego jest tylko zaślepione. Tak jak ktoś pisał wyżej, zdejmij schowek i wszystko będzie jasne.
[ Dodano: 24-07-2008, 15:34 ]
znalazłem, patrz tu:
http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=15 |
_________________ Gdybyśmy sami nie mieli wad, nie sprawiałoby nam takiej przyjemności stwierdzać je u innych.
 |
|
|
|
 |
|