Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: roch_27
20-06-2007, 10:21
[EAxx] Filtr przeciwpyłkowy (kabinowy) - lokalizacja
Autor Wiadomość
spawalski
[Usunięty]

Wysłany: 03-08-2006, 22:51   [EAxx] Filtr przeciwpyłkowy (kabinowy) - lokalizacja

szukam filtra kabinowego,może mi ktoś pokazać gdzie on jest?Kupiem nowy i nie wiem gdzie mam go włożyć,nigdzie nie pasuje hehe.Mam galanta z 98 gls
Ostatnio zmieniony przez robertdg 12-12-2009, 12:59, w całości zmieniany 2 razy  

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-08-2006, 22:59   

hej

pozdro :mrgreen:

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju

spawalski
[Usunięty]

Wysłany: 04-08-2006, 20:03   

ale ubaw :lol: przed chwilą sprawdziłem jeszcze raz i co znalazłem ww miejscu? Zaślepka :shock: rozmieszczenie otworów z nowego filtra idealnie pasuje do miejsca w którym powinien być dany filtr ale jest ono ZAŚLEPIONE!.......Dlaczego?Na zdjęciu nie widać łepków od wkrętów tylko są zalane otwory :P hehe.Odkręciłem dla pewności coś w rodzaju czujnika,który znajduje się pod miejscem na filtr i macałem palcami żeby potwierdzić to co wywnioskowałem i sie potwierdziło :cry: filtra nie ma.Ale miejsce na niego jest :shock: nic z tego nie kumam,nie chce
wiercić dziur czy tam coś rozwiercać bo się boje że przedobrze.Chyba po prostu poczekam do
wiosny i kupie innego gala,i tak mam taki zamiar :D ale tym razem młodszego i v6 :lol:

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 04-08-2006, 22:23   

Jak jest zaślepka to znaczy że to tzw "golas" i filtra nigdy nie było.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

spawalski
[Usunięty]

Wysłany: 04-08-2006, 23:12   

myślałem,myślałem i wymyliłem :idea: że element ze zdjecia był wymieniany na nowy i pan mechanik x przy montarzu zapomniał po prostu wyciąć zaślepki na filtr :idea: Kto jest tego samego zdania :?:

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 04-08-2006, 23:17   

spawalski napisał/a:
myślałem,myślałem i wymyliłem :idea: że element ze zdjecia był wymieniany na nowy i pan mechanik x przy montarzu zapomniał po prostu wyciąć zaślepki na filtr :idea: Kto jest tego samego zdania :?:

Skąd przypuszczenie że był wymieniany na nowy?
Jeżeli tak to albo:
1. Kupiłeś jeżdżący przystanek autobusowy
2. Kupiłeś samochód po przekładce kierownicy z wersji RHD na LHD czyl mówiąc prosto z Anglii.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

maniakowy
[Usunięty]

Wysłany: 17-08-2006, 16:39   

wiemy gdzie jest filtr.. pare minut sie mocowalem z schowkiem i jakbyscie mogli oprnemu powiedziec jak go zdjac to jestem happy;-)

krzysio1972 
Mitsumaniak

Auto: Galant EA5W, Carisma 4G92
Wysłany: 17-08-2006, 17:19   

Na szybko, po lewej stronie w schowku masz blokadke to sie da wyjac, (chyba lekko do gory trzeba przesunac i wyjac) postepujac delkatnie powinienes dac rade. Po wyjeciu blokadki bedziesz mogl schowek oposcic maksymalnie do dolu, rzeczy sie wtedy wysypia ze schowka ;-) i odslaonia sie srobki mocujece schowek, dalej chyba nie trzeba wyjasniac ;-)

maniakowy
[Usunięty]

Wysłany: 18-08-2006, 16:52   

ehhh po pare wiekszych chwilach i litrach potu wylanych udalo mi sie dostac do filtra kabinowego ( w sumie to troche zdziwiony jestem ze aby odkrecic 3 srube trzeba bylo pol przodu rozbierac---- albo po prostu gdzies przeoczlem blad:)))

teraz jesli byscie mogli to powiedzcie... czy lepiej uzyc preparatu do odgrzybiania klimatyzacji przed wymiana filra czy po :)

futro68 
Mitsumaniak

Auto: L-400, Astra H, Nissan NV200
Wysłany: 19-08-2006, 21:24   

byłem na przeglądzie klimy z zeszły weekend. zrobili co trzeba a że płynu już trochę ubyło to wymienili na nowy. kiedy doszło do filtra to przy okazji wydmuchali mi z przewodów chyba z wiadro liści - filtr był czarny i uwalony jak rzadko się zdaża, listowie rozleciało się po całym misu - koleś z warsztatu stwierdził że chyba nigdy nie był robiony przegląd klimy bo takiego syfu jeszcze nie widział . Co do odgrzybiania to najpierw napuscili mi jakiegoś specyfiku grzybobujczego w miejsce gdzie się montuje filtr, potem go zamontowali, właczyli na chwilę dmuchawę i po tym wpuścili odbrzybiacz w kratki. powodzenia i koniecznie sprawdź czy masz wystarczającą ilość płynu w instalacji.

kris77p 
Nowy Forumowicz

Auto: galant 2.5 v6 sport, 2001
Wysłany: 22-07-2008, 20:16   [EAxA] Filtr przeciwpyłkowy - filtr kabinowy

Hej! Byłem ostatnio w salonie mitsubishi w Leeds i chciałem kupić między innymi filtr kabinowy. Na to gościu zrobił wielkie oczy i powiedział mi ze w galantach takich jak mój nie ma filtra kabinowego... :shock:

A przecież na forum jest tyle postów odnośnie jego wymiany...
Czy koleś sie nie orientował, czy może faktycznie w angielskich wersjach go nie ma.

A jak sie spytałem czym jest w takim razie filtrowane powietrze wpadające do samochodu, to pokręcił sie parę razy na pięcie, coś tam pogadał nie na temat (o pogodzie :biggrin: ) i jeszcze raz rzucił że w galantach nie ma filtru kabinowego. owszem w coltach, carismach, ale nie w galantach...
Ostatnio zmieniony przez BigTomala 12-10-2009, 16:26, w całości zmieniany 1 raz  

adaxo 
Mitsumaniak

Auto: EC5W
Kraj/Country: UK
Wysłany: 23-07-2008, 23:21   

Czesc, u mnie tez nie ma filtra kabinowego (Galant kupiony w UK). Jakis czas temu na forum ktos z UK pisal ze tez nie ma wiec cos w tym jest :shock:
Ale podobno wystarczy wyciac dziure i filtr mozna wstawic 8)

JaGrab3 
Mitsumaniak
Piotrek - ORACLE fan

Auto: Sig 2.0T,Frotka 3.2, Astra2
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 24-07-2008, 12:40   

opuść schowek, zobaczysz tam czy masz klapke do filtra czy nie.. i bedziesz wiedzial.
Nawiasem mówiąc, dlaczego niby w jednych wersjach filtr był a w innych nie? Czyżby inne zanieczyszczenie powietrza w danym kraju ? ;)
---------------------------------------------------
Pomoc dla Kamilka
---------------------------------------------------

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 24-07-2008, 13:01   

z tego co sie orientuje wszystkie auta ktore maja klime posiadaja rowniez filtr kabinowy/przeciwpylkowy
kris77p ...moze koles jest "piekarzem" :P (zna sie na czyms innym)

Ursus 
Mitsumaniak
Zbieram na Gala

Auto: Galant `99 2.0TD skasowany:(
Wysłany: 24-07-2008, 15:27   

cuuube napisał/a:
z tego co sie orientuje wszystkie auta ktore maja klime posiadaja rowniez filtr kabinowy/przeciwpylkowy

No właśnie chyba jednak nie, czytałem tu gdzieś na forum, że nie które wersje nie mają filtra, natomiast prawdopodobnie istnieje szansa go sobie samemu dołożyć, bo miejsce na niego jest tylko zaślepione. Tak jak ktoś pisał wyżej, zdejmij schowek i wszystko będzie jasne.

[ Dodano: 24-07-2008, 15:34 ]
znalazłem, patrz tu:
http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=15

Odpowiedz do tematu