|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Parowanie telefonu |
Autor |
Wiadomość |
larrykubiak
Nowy Forumowicz
Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-10-2019, 11:30 Parowanie telefonu
|
|
|
Witam
Kupiłem auto ze Szwajcarii (2013 rocznik), w konsoli jest dodany telefon poprzedniego właściciela. Wybierając przycisk rozmowy na kierownicy pyta po niemiecku o kod. W menu na konsoli wybierając parowanie prosi o 4-ro cyfrowy pin (nie znam go). Jak mam dodać swój telefon? Czy jedynym sposobem na pozbycie się pinu jest reset ustawień w konsoli?
https://ibb.co/b10DGbd |
|
|
|
 |
em_es
Forumowicz
Auto: ASX'11 1.8DID 150KM
|
Wysłany: 11-10-2019, 11:52
|
|
|
PIN ustawiasz dla swojego urządzenia (powinien się wyświetlić podczas zapytania o zgodę na połączenie). Chyba można też go ustawić w drugą stronę, gdy to samochód się łączy.
Usuń stary telefon, sparuj nowy i będzie wszystko grało. |
|
|
|
 |
larrykubiak
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 11-10-2019, 11:54
|
|
|
em_es napisał/a: | usuń stary telefon, sparuj nowy |
Nie mogę znaleźć takiej opcji, gdzie konkretnie tego szukać? |
|
|
|
 |
em_es
Forumowicz
Auto: ASX'11 1.8DID 150KM
|
Wysłany: 11-10-2019, 19:38
|
|
|
Nie wiem, jaki masz model, ale zasadniczo wszystkie radia działają tu podobnie. Wchodzisz w BT/telefon, wyświetlasz listę urządzeń, zaznaczasz stary telefon, klikasz opcje -> usuń.
Gdy klikniesz ustawienia, powinieneś mieć gdzieś pozycję PIN albo pairing code. Wpisujesz 4 cyfry, wyszukujesz radio w BT telefonu, nawiązujesz połączenie z radiem, wpisujesz w telefonie kod z radia, gdy poprosi o autoryzację. Być może własnie o ten kod Cię prosi, wykrywając nowy telefon. Jeśli go nie znasz, wpisz nowy. |
|
|
|
 |
larrykubiak
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 16-10-2019, 10:52
|
|
|
em_es napisał/a: | Nie wiem, jaki masz model, ale zasadniczo wszystkie radia działają tu podobnie. Wchodzisz w BT/telefon, wyświetlasz listę urządzeń, zaznaczasz stary telefon, klikasz opcje -> usuń.
Gdy klikniesz ustawienia, powinieneś mieć gdzieś pozycję PIN albo pairing code. Wpisujesz 4 cyfry, wyszukujesz radio w BT telefonu, nawiązujesz połączenie z radiem, wpisujesz w telefonie kod z radia, gdy poprosi o autoryzację. Być może własnie o ten kod Cię prosi, wykrywając nowy telefon. Jeśli go nie znasz, wpisz nowy. |
Wybierając telefon z menu https://ibb.co/T4nnfSV
pojawia się ekran z prośbą o hasło https://ibb.co/8dQn5Qp |
|
|
|
 |
tościk
Forumowicz

Auto: '20 Yukio 1.2T
Pomógł: 9 razy Dołączył: 06 Gru 2017 Posty: 622 Skąd: z nienacka
|
Wysłany: 16-10-2019, 11:20
|
|
|
Przy parowaniu jakichkolwiek urządzeń bluetooth domyślne hasło to 0000, rzadziej 1234. |
|
|
|
 |
larrykubiak
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 16-10-2019, 11:40
|
|
|
tościk napisał/a: |
Przy parowaniu jakichkolwiek urządzeń bluetooth domyślne hasło to 0000, rzadziej 1234. |
nie wchodzi, już takie sprawdzałem |
|
|
|
 |
zako7
Mitsumaniak 00349/KMM

Auto: Eclipse Cross
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Wrz 2006 Posty: 192 Skąd: Jaworzno
|
Wysłany: 16-10-2019, 20:53