Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kontrolka napędu
Autor Wiadomość
necki 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero Sport 3.0 - 2000r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-08-2019, 07:39   Kontrolka napędu

Cześć. Może będziecie mieć pomysł. Po wymianie hamulcy z przodu podczas jazdy z napędem na tył przez cały czas mruga kontrolka od napędu. Same napędy działają tak jak powinny a kontrolka po
zmianie na 4x4 i tak samo na reduktorze świeci się ciągłym światłem sygnalizujac zapięcie napędu czyli też prawidlowo. Po ponownej zmianie tylko na tył kontrolka cały czas mruga. Dodam że podczas wymiany nic nie było rozpinane - wymiana tarcz i klocków. Usterka o tyle uciążliwa ze denerwujące to mruganie z deski 😊 ale też po pewnym czasie wywala błąd absu co jest ściśle związane z tym czujnikiem ponieważ zapięcie 4x4 i ponowne zrzucenie na tył kasuje błąd absu. Wszystkie sugestie mile widziane. Pozdrawiam.

lapa16 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero Sport 3.0
Wysłany: 28-08-2019, 08:32   

Mam ten sam problem, powymieniane czujniki, weze podcisnienia, silownik zapinania przedniego mostu sprawyn. Odpuscilem sobie i juz tak jezdze 3 lata z taka migajaca.

necki 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 28-08-2019, 09:21   

to mnie pocieszyles... hehe

A problem z ABS'em tez u Ciebie wystepuje?

i powiedz mi bo napisales o wezach podcisnienia czy to ma moze cos wspolnego z nieduzym walcem(jak gasnica) po prawej stronie samochodu nico powyzej lini zacisku? przy wymianie zauwazylem ze wezyk do niego dochodzacy jest luzno bo przerdzewialo wejscie do tej puchy. Szczerze mowiat tylko to mi przychodzi do glowy bo nie pamietam czy tak bylo czy moze sam to niechcacy ulamalem ale nie mam pojecia do czego to ustrojstwo i nie mialem jeszcze czasu po wymianie polaczyc wezyk z pucha na nowo - na szczescie da sie go ponownie wsadzic.

---EDIT---

Sam sobie odpowiedzialem spedzajach troche czasu w internetach - ta pucha to faktycznie zbiornik podcisnienia czyli prawdopodobnie sam go niechcacy rozwalilem przy wieszaniu zacisku. Dam znac czy ponowne podlaczenie rozwiaze problem.
Ostatnio zmieniony przez necki 28-08-2019, 14:34, w całości zmieniany 1 raz  

myszakowaty 
Forumowicz

Auto: Pajero Sport 2.5 TD
Wysłany: 28-08-2019, 11:47   

Witam w klubie.
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?p=1602482&highlight=#1602482

necki 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 29-08-2019, 07:13   

Wczoraj miałem chwile do tego usiąść przy samochodzie i na szczęście problem się rozwiązał. Tak, jak przypuszczałem powodem dyskoteki był dołączony wężyk od zbiornika na podciśnienie. Żeby jeszcze odłączony. .. ulamane wejście bo tak było przerdzewiale. Pisze to ponieważ początkowo samo założenie wężyka na to co zostało plus opaska termokurczliwa nie pomogło bo dalej mrugalo. Okazało się ze był delikatny przedmuch. Dopiero porządne uszczelnienie rozwiązało problem. Póki co zniknął tez problem absu ale nie przypuszczam żeby powrócił bo to ściśle wiazalem z dyskoteka napędu. Może komuś się przyda ten przypadek jako wskazówka gdzie szukać. Dzięki i pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu