|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Co sądziecie o 2.2 did 150 4wd 6at 2014r. |
Autor |
Wiadomość |
mitsu-user
Nowy Forumowicz
Auto: brak
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-12-2019, 18:07 Co sądziecie o 2.2 did 150 4wd 6at 2014r.
|
|
|
Cześć,
co sądziecie o tym napędzie? Bardzo mało jest informacji o silniku (wersja z obowiązkową regulacją zaworów). Chcę kupić taki egzmplarz z przebiegiem lekko poniżej 100kkm.
Możecie coś podpowiedzieć?
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
cimoch
Forumowicz
Auto: Outlander 3.0GT 2017
Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Lut 2011 Posty: 40 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 08-01-2020, 19:43
|
|
|
Cześć, myślę, że lepiej poszukaj wersji 3.0 V6 benzyna i załóż instalację gazową. 2.2 jest fajnym silnikiem, ale w przypadku awarii brak części zamiennych poza ASO. No chyba, że jesteś przeciwnikiem LPG, wtedy faktycznie diesel zostaje. |
|
|
|
 |
misjonarz.
Mitsumaniak \KSG/

Auto: Subaru OBK III
|
Wysłany: 12-01-2020, 13:23
|
|
|
Tylko w tym. Benzyniaku 3.0 trzeba na panewki uważać bo się lubią obrócić. Dobry olej i odpowiednio częste wymiany |
_________________ http://kabaret.tworzymyhistorie.pl/
Gość zobacz mojego misia
ex colt 1,8 gti '90
ex rover 218 SD '94
ex EA2W SE '98
ex EA5W '00
 |
|
|
|
 |
przemo321
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Oultander III 2.2
|
Wysłany: 13-01-2020, 14:28
|
|
|
Ja mam rok 2016 2.2 DID i jestem bardzo zadowolony.
Jestem zwolennikiem aut bezwypadkowych i najlepiej z PL. Aktualnie mam przejechane 98 000 km i żadnych problemów. Co prawda ASO jest drogie, ale coś za coś.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
benicjusz
Forumowicz
Auto: O III 2.2 DiD AT AWD
|
Wysłany: 14-01-2020, 11:30
|
|
|
mitsu-user, jestem użyszkodnikiem takiego 03 z motorem 2.2 DiD (4N14) w automacie.
Jak przemo321, jestem zwolennikiem aut bezwypadkowych i z PL w połowie roku bez głębszej analizy, którą zawsze wykonuje i dość analitycznie podchodzę do większości zakupów, bardzo spontanicznie kupiłem z przebiegiem niespełna 93 kkm, byliśmy nim na miesięcznych wakacjach na Korsyce, a po powrocie pojechaliśmy do Chorwacji.
Teraz jeżdżę przeważnie po mieście 2x 8-11 km dziennie. W trasie DPF wypala się niezauważalnie, znaczy przez ten czas posiadania (14 kkm) raptem 3 razy zauważyłem jego wypalanie, raz w mieście - za każdym razem potrzebowałem ok. 8 km aby zakończył ów proces wypalania. Teraz dochodzę do 450 km i jeszcze nie wypalał.
Pisze o DPF bo tyle naczytałem się, o tym ekologicznym ŹLE, że wręcz zafiksowałem się na tym problemie, miałem zamieniać go na 2.0 z CVT (w naszym przypadku obowiązkowo automat) ale po przejechaniu się takim potworem doznałem zero dynamiki, a spalanie podobne.
Moje spalanie w trasie od 4,9 (rzadko) do 10,5 po mieście, dziś to było 8,7, a wczoraj gdy mocno kręciłem się omijając warszawskie korki wyszło 10,5. Ale często jest 7,9-8,2 gdy droga "pusta". A weekendowe turlanie na trasie Wawa-Kałuszyn to 7,2-7,6. Zapewne maksymalne spalanie w manualu jest niższe o 1 do 1,5 litra.
Zrobiłem już wałki balansowe (dowiedziałem się o tej przypadłości tutaj z forum ale już po zakupie ) bo zaczęły lekko przydzwaniać po uruchomieniu silnika (znaczy w ASO je odpięli ), poza 2-krotnej wymianą oleju w silniku, wymieniłem olej w automacie, piórka wycieraczek i dwie postojówki.
Silnik daje radę, jest bardzo dynamiczny, a jego bezawaryjność wyjdzie z czasem. Na obecną chwilę jestem mega zadowolony. |
|
|
|
 |
|
|