Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CJ1A 1.3] potrzebuje fachowej pomocy
Autor Wiadomość
lexyy
[Usunięty]

Wysłany: 09-04-2007, 15:27   [CJ1A 1.3] potrzebuje fachowej pomocy

Witam!otoz od jakiegos poł roku jestem posiadaczem colta cjo 1,3 12V+gaz sekwencja bodajrze?problemy zaczeły sie od wymiany paska rorzadu,autko pali jak chce,raz zapali raz nie???pojechałem do elektronika,stwierdził ze padnieta jest papka paliwa,po tym załorzył jakas regenerowana!(stasznie głosna buczy,tak ze asz w srodku słychac)po wymianie papki autko jedzilo bez zarzutow,choc zdarzyło sie pare razy ze nie odpolił!a dzis juz kaplentna klapa :shock: jezdze cały czas na benzyce,dodam ze pare razy udało mi sie zapalic autko po uwczesnym poruszaniu kostaki w okolicy przepływomierza,był wyrazny odglos ze pociagna paliwa!gaz mam odłaczony na bezpieczniku i mysle ze to nie jest powodem,tym bardziej ze jedze na Pb!sorki za chaotycznoisc,prosze o pomoc
pozdrawiam :arrow:
Ostatnio zmieniony przez Marcin-Krak 28-10-2007, 12:43, w całości zmieniany 1 raz  

mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 10-04-2007, 00:05   

Pierwsza rzecz to sprawdzenie błędów ECU, pompka raczej nic nie ma do wtyczki przeplywomierza.Jak ECU nic nie powie to szukal bym bardziej w elektryce nie w pompce jesli włożyl gosc jakas pompke to raczej powinna dzialac albo chcial zebys znowu na wymiane podjechał.... Moglby sie odezwac ktos kto ma taki samochód jak Ty i wie jak sie bledy sczytuje (które piny itd) zazwyczaj jest to pierwszy i ostatni ale pewien nie jestem.A sprawdzales czy w czasie jak nie pali czy jest iskra czy moze swiece są mokre? W sumie to dosc dziwne bo jesli zdejmiesz wtyczke z przeplywomierza to i tak powinien odpalic,moze jakis zbieg okoliczności?

lexyy
[Usunięty]

Wysłany: 11-04-2007, 23:28   

a wiec,autko odstawione od elektronika,padł jakis przekaznik od inst. gazowej! tak wogole co sadzicie o inst.gazowej w colcie?mam gaz sekwencyjny i zastanawiam sie czy nie wyrzucic...
dzieki za zainteresowanie,pozdrawiam!

mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 12-04-2007, 00:19   

Jakbym juz miał brykę z gazem i to sekwencyjnym to bym go zostawil.OPdpowiednio utrzymana nie bedzie sprawiala problemow a napewno przyda sie przy sprzedazy.Ciesze sieTwoim szczesciem z naprawienia.Szerokiej drogi!!

Odpowiedz do tematu