|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CJ1A 1.3] potrzebuje fachowej pomocy |
Autor |
Wiadomość |
lexyy [Usunięty]
|
Wysłany: 09-04-2007, 15:27 [CJ1A 1.3] potrzebuje fachowej pomocy
|
|
|
Witam!otoz od jakiegos poł roku jestem posiadaczem colta cjo 1,3 12V+gaz sekwencja bodajrze?problemy zaczeły sie od wymiany paska rorzadu,autko pali jak chce,raz zapali raz nie???pojechałem do elektronika,stwierdził ze padnieta jest papka paliwa,po tym załorzył jakas regenerowana!(stasznie głosna buczy,tak ze asz w srodku słychac)po wymianie papki autko jedzilo bez zarzutow,choc zdarzyło sie pare razy ze nie odpolił!a dzis juz kaplentna klapa jezdze cały czas na benzyce,dodam ze pare razy udało mi sie zapalic autko po uwczesnym poruszaniu kostaki w okolicy przepływomierza,był wyrazny odglos ze pociagna paliwa!gaz mam odłaczony na bezpieczniku i mysle ze to nie jest powodem,tym bardziej ze jedze na Pb!sorki za chaotycznoisc,prosze o pomoc
pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez Marcin-Krak 28-10-2007, 12:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 10-04-2007, 00:05
|
|
|
Pierwsza rzecz to sprawdzenie błędów ECU, pompka raczej nic nie ma do wtyczki przeplywomierza.Jak ECU nic nie powie to szukal bym bardziej w elektryce nie w pompce jesli włożyl gosc jakas pompke to raczej powinna dzialac albo chcial zebys znowu na wymiane podjechał.... Moglby sie odezwac ktos kto ma taki samochód jak Ty i wie jak sie bledy sczytuje (które piny itd) zazwyczaj jest to pierwszy i ostatni ale pewien nie jestem.A sprawdzales czy w czasie jak nie pali czy jest iskra czy moze swiece są mokre? W sumie to dosc dziwne bo jesli zdejmiesz wtyczke z przeplywomierza to i tak powinien odpalic,moze jakis zbieg okoliczności? |
|
|
|
 |
lexyy [Usunięty]
|
Wysłany: 11-04-2007, 23:28
|
|
|
a wiec,autko odstawione od elektronika,padł jakis przekaznik od inst. gazowej! tak wogole co sadzicie o inst.gazowej w colcie?mam gaz sekwencyjny i zastanawiam sie czy nie wyrzucic...
dzieki za zainteresowanie,pozdrawiam! |
|
|
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 12-04-2007, 00:19
|
|
|
Jakbym juz miał brykę z gazem i to sekwencyjnym to bym go zostawil.OPdpowiednio utrzymana nie bedzie sprawiala problemow a napewno przyda sie przy sprzedazy.Ciesze sieTwoim szczesciem z naprawienia.Szerokiej drogi!! |
|
|
|
 |
|
|