Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[ SAPPORO] Rozpoczęta restauracja
Autor Wiadomość
peter1801 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Sapporo 1,6 1978 r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-03-2014, 21:19   [ SAPPORO] Rozpoczęta restauracja

Witam wszystkich ... i jak w temacie widac porwałem się z motyką na słońce ( a właściwie na trzy diamenty :wink: ) i tu moja prośba do forumowiczów - mile widziana pomoc w zakresie - wszystkiego :lol: !! jesli ktokolwiek o jakiś częściach nowe i używane - jakieś broszury i schematy - byłbym bardzo wdzięczny. A to kilka słów o moim modelu - wygląda chyba najlepiej ze wszystkich sapporo ( takie jest moje zdanie ) widziałem temat o nowszym ( trzecia generacja ) - ale i mój ma nienajgorsze wyposazenie - egzemplarz z 1978 roku posiada zegarek digital w podsufitce, kierunkową lampkę też w podusfitce , kontrolkę zapięcia pasów, kontrolkę palenia sie świateł stop, podświetlanie wszędzie ( nawet bezpieczniki są podświetlone :mrgreen: ) regulację natężenia oświetlenia zegarów - dla mnie jest to niesamowite gdyż pamiętam inne auta z tamtej epoki ( od wartburga począwszy a na dużym fiacie kończąc :wink: ) no i niewiele modeli mogło się pochwalić takim wyposażeniem. Może to drobiazgi ale o klasie tego auta powinien świadczyc jeden fakt - auto po kilkuletnim postoju odpaliło - od pierwszego kopa !! oczywiście przeczyszczony został uprzednio gaźnik. To tak tyle na teraz - postaram się skompletować kilka fotek i wstawić w celu prezentacji ... Pozdrawiam

kisian 
Mitsumaniak
kisian 00537

Auto: MSS 1.6 2003
Wysłany: 14-03-2014, 21:42   

Witamy, witamy. Życzę wytrwałości i sukcesu, w kwestii części może pomoże Ci ten skundlony wrak...
http://tablica.pl/oferta/...html#d61c4a7a88

Jego właściciel upiera się że to Cordia...., ale jak widać to Sapporo.

peter1801 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 14-03-2014, 22:18   

widziałem juz go kiedyś i nawet nad nim myslałem :D ... dzięki za linka ... w sumie to mam drugiego ( z ambitnym planem żeby i jego odrestaurować ) o ile coś z niego zostanie :wink: ... ale to wszystko czas pokaże

kisian 
Mitsumaniak
kisian 00537

Wysłany: 15-03-2014, 07:26   

Gdzieś w okolicach Warszawy chwilę do tyłu ktoś sprzedawał kolekcję kilku autem w tym 4 Sapporo tej generacji co Ty masz. Więc to też może być jakiś trop do części.

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 15-03-2014, 08:35   

Nie chwilę tylko próbuje je sprzedać chyba 4 lata. Nakupił szrotu (jeszcze z kierownicą po niewłaściwej stronie) porozbierał, porozcinał, a potem zmienił zainteresowania i nakupił kolejnych szrotów już nie japońskich.
krisswawa, miał u nas nick, nawet temat w Miśkach był, ale zdjęcia padły.
Pod tym samym nickiem występował tez na innych forach (chwalił się swego czasu wszędzie gdzie się dało), więc może jakoś go trafisz :wink:

Tu jest jego temat:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40280

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 15-03-2014, 08:56   

Zawsze można poprosić Big&Bad o pomoc merytoryczną. Ale to w języku niemieckim/angielskim. peter1801 załap się na zlot w Elbe, to pogadasz z nim na żywo :wink:

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 17-03-2014, 11:26   

W kwestiach zawieszenia, przeniesienia napędu itp. mam sporo gratów - np. absolutnie nowe amortyzatory na tył.

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

peter1801 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 17-03-2014, 18:42   

Dziękuję za zainteresowanie :D
W miarę postępów prac będę wstawiał fotki jak i zwracał sie z kolejnymi prośbami o pomoc ( wiedza + części :wink: )
kisian napisał/a:
Gdzieś w okolicach Warszawy chwilę do tyłu ktoś sprzedawał kolekcję kilku autem w tym 4 Sapporo tej generacji co Ty masz. Więc to też może być jakiś trop do części.

jako że jestem nowy na tym forum zadam ( głupie ) oczywiście pytanie - ile to jest to chwilę do tyłu ?? moze jakaś pomoc albo link bo jakoś nie trafiłem na forum nic w tym temacie .
Bartek napisał/a:
W kwestiach zawieszenia, przeniesienia napędu itp. mam sporo gratów - np. absolutnie nowe amortyzatory na tył.

też mam trochę gratów - ale jak coś to się odezwę. A nie wiesz przypadkiem gdzie można namierzyć jakieś części do silnika ?? konkretnie zestaw uszczelek by mnie interesował ( pompa paliwa to chyba tylko marzenie - mowa o oryginale oczywiście ) i części blacharskie ( maska i klapa bagażnika ) - to tak na początek :mrgreen:
Pozdrawiam

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 17-03-2014, 20:10   

W Australii ponoć jest duży zapas części do japońców;-) z tego okresu.

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

peter1801 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 17-03-2014, 22:01   

jeszcze tam mnie nie było :mrgreen: ... cały czas szukam po necie - sporo jest w angli i trochę w niemczech ... tak ze dam radę ( przynajmniej mam taką nadzieję )

Xsystoff 
Mitsumaniak
user

Auto: brak
Wysłany: 17-03-2014, 22:26   

Powodzenia, bo ze starym japonczykiem jest droga przez meke jesli chodzi o czesci, z Nissanem/Datsunem, Mitsu i Mazda najbardziej :( Jesli moge pomoc to postaraj sie znalezc podobienstwa z innymi modelami, mnie w Bluebirdzie uratowalo to, ze troche gratow pokrywalo sie z Sunny, a te jeszcze po szrotach mozna znalezc. No ale blacharka....

tresorex 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord
Wysłany: 18-03-2014, 13:21   

peter1801 napisał/a:
A nie wiesz przypadkiem gdzie można namierzyć jakieś części do silnika ?? konkretnie zestaw uszczelek by mnie interesował ( pompa paliwa to chyba tylko marzenie - mowa o oryginale oczywiście ) i części blacharskie ( maska i klapa bagażnika ) - to tak na początek

zorientuj się w jakim jeszcze mitsu były montowane te silniki i podzwoń po hurtowniach moto i popytaj

Szukałbym podobieństw w galance E30

kisian 
Mitsumaniak
kisian 00537

Wysłany: 18-03-2014, 14:56   

Części silnikowe to stary Galant tylnonapędowy, może Lancer. Ja bym szukał w Holandii, bo tam ich najwięcej w EU.
A ta chwila to jak ktoś zauważył to prawie 4 latka... Ehhhh czas leci.

dahu 
Forumowicz

Auto: E39A <3
Wysłany: 19-03-2014, 12:57   

Starion miał podobny silnik

peter1801 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 13-01-2015, 22:41   

witam po dłuuuuuugiej przerwie :D .... Sapporo jeszcze nie wszystkie wyginęły - za mojego w końcu się wziąłem - tak ze mam nadzieję latem się zaprezentować. I od razu zapytanko mam - czy ktoś wie gdzie można elementy blacharskie "dorobić" ? chodzi mi konkretnie o słupek który jest założony na tylnej szybie i chowa się razem z nią ( przekrój wygląda to jak litera H ). To tak na szybkiego :wink:

[ Dodano: 14-01-2015, 20:17 ]
a to pierwsze fotki :-)

[ Dodano: 14-01-2015, 20:18 ]
http://www.fmix.pl/album/119773/sapporo/1

[ Dodano: 15-01-2015, 20:03 ]
i tak na świeżo kolejna prośba o podpowiedź :wink: - szukam jakiegoś zmyślnego blacharza co umie odtworzyć bądź "zreanimować" elementy blacharskie ( oczywiście z cenami w granicach rozsądku :shock: ) będę dźwięczny za pomoc :mrgreen:

[ Dodano: 16-01-2015, 22:07 ]
i kilka następnych fotek ... na jednym "nieszczęsny" słupek - a właściwie jego przekrój :(

http://www.fmix.pl/zdjecie/4518769/p1090015
http://www.fmix.pl/zdjecie/4518770/sapporo-3
http://www.fmix.pl/zdjecie/4518771/sapporo-4

[ Dodano: 20-01-2015, 22:51 ]
"wojny" ciąg dalszy :shock: :wink:
http://www.fmix.pl/zdjecie/4522513/sapporo-8
http://www.fmix.pl/zdjecie/4522515/sapporo-6
http://www.fmix.pl/zdjecie/4522517/sapporo-7
... obym to ja był zwycięzcą :D

Odpowiedz do tematu