|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zaslepienie egr, pekajaca rurka zaworu egr |
Autor |
Wiadomość |
kravter80
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-11-2019, 21:05 Zaslepienie egr, pekajaca rurka zaworu egr
|
|
|
Witam,
Od stycznia w mojej carismie 1.9 did 102KM pekla mi po raz 3 rurka od egr... Nikt nie wie czemu peka... Peka i tyle a nie widzi mi sie jej wymiana co pare miesiecy za 200, 300zl. Wiec wpadlem na pomysl zaslepienia tego dziadostwa, tylko czy jest mozliwosc zaslepienia tego na polaczeniu miedzy ta rurka a kolektorem wydechowym? Tak aby nie dostawaly sie do niej spaliny? Bo obstawiam ze jak zaslepie przy "egerze" to spaliny i tak beda w tej rurce i znowu ona [Edit]. :/ |
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 02-11-2019, 09:13, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
LukasiusPomorze
Mitsumaniak
Auto: Ralliart 2009
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2016 Posty: 114 Skąd: Pomorze
|
Wysłany: 04-11-2019, 19:58
|
|
|
Możesz spróbować wyczyścić EGR i zaślepić w takim miejscu by spaliny nie zapychały wyczyszczonego zaworu ale istnieje ryzyko że komputer się połapie że coś jest inaczej i sypnie czek endzine. |
|
 |
|
|