Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
idzie zima
Autor Wiadomość
Lotnik1414 
Forumowicz

Auto: Pajero II long 2.8 superselect
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-11-2019, 11:05   idzie zima

witajcie jak widać za oknami zima idzie... nareszcie! (ja wolę zime niż lato)

w związku z planowanym wyjazdem do finlandii zaczął mnie nurtować temat zamarzania paliwa...

dlatego mam kilka pytań: (proszę o wyrozumiałość to mój pierwszy diesel)
czy pajero 2.8 ma podgrzewany filtr paliwa? jeśli nie ma to jak to zrobić żeby miało?
czy można założyć podgrzewanie zbiornika paliwa?
ktoś ma jakieś podpowiedzi jak na duże mrozy przygotować diesla? (nie mam z tym żadnego doświadczenia)

świece sprawdzone-wszystkie grzeją akumulator nowy a będzie jeszcze dołożony drugi.

zapraszam do dyskusji

szofer33 
Forumowicz

Auto: Pajero II 2.8 3D SuperSelect
Wysłany: 09-11-2019, 21:26   

Jak wszystko masz sprawne tak jak piszesz to o miska sie nie martw w zimie. Bedzie ci lepiej palił niz w lecie tylko brdzie na poczatku rozruchu bardziej klekotał ale to normalne.
Nie musisz w naszej strefie klimatycznej podgrzewać filtra paliwa czy zbiornika bo to nonsens.
Misiu palu w zimie jak zloto no ale swiece zarowe, akumulator, brak wody w paliwie i sprawna pompa paliwowa to podstawa.
Hej

Lotnik1414 
Forumowicz

Wysłany: 11-11-2019, 12:29   

Samochód szykuje na trasę za koło polarne dlatego ten temat. W dziale "nasze miśki" jest więcej szczegółów. U nas nie miałem problemów w zimie

Mirek1275 
Forumowicz
Mirek1275

Auto: PajeroII Long 2.8SS Kitaro'96
Wysłany: 13-11-2019, 15:03   Re: idzie zima

Lotnik1414 napisał/a:

...
czy pajero 2.8 ma podgrzewany filtr paliwa? jeśli nie ma to jak to zrobić żeby miało?
...

Niektóre Pajero II 2.8TD oryginalnie posiadają podgrzewaną podstawę filtra paliwa.
Jeżeli nie masz takiej, to wystarczy kupić odpowiednią podstawę oraz moduł sterujący znajdujący się wewnątrz samochodu z prawej strony (w okolicy łydki prawej nogi pasażera :lol: ) w okolicy sterownika bodajże świec żarowych.
Moduł będzie załączać świecę żarową gdy temperatura spadnie poniżej -5 stopni Celsjusza.

Lotnik1414 
Forumowicz

Wysłany: 18-11-2019, 11:13   

A masz może jakieś foto jak wygląda ta podgrzewana podstawa?

Odpowiedz do tematu