Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Hak
Autor Wiadomość
Tomek:) 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 07-01-2021, 21:05   Hak

Witam
To mój pierwszy post na forum

Chciałbym zainstalować hak holowniczy z myślą o uchwycie do przewożenia rowerów.
Samochód jest jeszcze na gwarancji, zderzak po lifcie.
Czy muszę to zrobić to w ASO ?
Jeśli nie, podpowiedzcie jakiś warsztat w W-wa który zrobi to sprawnie, znajdzie odpowiednią wiązkę przewodów. Rozważam też zamontowanie w bagażniku gniazda zapalniczki z myślą o turystycznej lodówce. Słyszałem ze jest takie wyprowadzenie w wiązce dedykowanej dla haka.

zbyszek_AG 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 2.2 AWD
Wysłany: 27-01-2021, 22:40   

Rowniez jestem zainteresowany. W ASO na Polczynskiej zaspiewali circa 3400 PLN

gryzak2p 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 17'
Wysłany: 28-01-2021, 18:55   

Dobre pytanie. Sam się zastanawiam nad tym a zapomniałem spytać jak byłem u dilera. W Łodzi są dwa warianty do wyboru, oba z hakiem demontowalnym. Pierwsza opcja za 2k a druga za 3k. Obie różnią się tylko logiem Mitsu na elementach :D

kamil508 
Forumowicz

Auto: ASX 2011r 1.8 DiD 4WD 150KM
Wysłany: 29-01-2021, 18:33   

Przecież montaż haka nie ma jak wpłynąć na utratę gwarancji. Pracowałem 6 lat w ASO VW SKODA i nigdy nie było problemów z gwarancją jak klient miał założony hak gdzieś na mieście a nawet jak sam założył.

Hak do ASX z wiązką to 550zł (odkręcany na 2 śruby), a montaż max 200zł na mieście, w sprzedaży są haki które można zamontować bez demontażu zderzaka, a cała wiązka do podłączenia jest w bagażniku.

Radecki76 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 1.6 Blue Sky Edition
Wysłany: 29-01-2021, 20:01   

Ja tez miałem wątpliwości i skierowałem oficjalne zapytanie do Mitsubishi Poland, otrzymałem odpowiedź:

W odpowiedzi na emaila z dnia 04.03.2020 r. informujemy, że doposażenia auta poza Autoryzowanym Punktem Serwisowym Mitsubishi nie powoduje utraty gwarancji na auto.
Oczywiście wszelkie konsekwencje nieprawidłowego montażu jaki i gwarancja na to konkretnie doposażenie jest po stronie usługodawcy, który wykonał usługę montażu.

Co do kosztów, ja kupiłem w promocyjnej cenie BRINK, wtedy niecałe 900 zł bez wiązki
https://www.ehaki.pl/brin...x-2010,sp,6,620

montaż z wiązką wyniósł mnie chyba 450 zł :D tak wiem, szok i niedowierzanie, ale to nie Warszawa a Jelenia Góra i sprawdzony warsztat.

Na jedno zwróć uwagę, max obciążenie i to nie tylko haka, bagażnika ale też samochodu. Mi w benzyniaku czwarty rower już niestety na dach. W dieslu cięższy silnik i dopuszczalne obciążenie troszkę większe.

Tomek:) 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX
Wysłany: 13-04-2021, 09:13   

Ja potrzebuję hak tylko do przewozu rowerów, więc taki w kwocie około 550 powinien być wystarczający.

Czy ktoś może podpowiedzieć, jakiś rzetelny warsztat gdzie sprawnie zamontują hak i poradą sobie z elektryką.
Najlepiej Warszawa Praga-południe, Warszawa
:idea:

kamil508 
Forumowicz

Auto: ASX 2011r 1.8 DiD 4WD 150KM
Wysłany: 13-04-2021, 12:31   

Ja mam hak ze Słupska, montuje się go bez demontażu zderzaka, zapłaciłem za hak i wiązkę 13PIN 550zł, montowałem sam, 2h pracy, wszystkie podłączenia są w bagażniku w jednej kostce, poza światłem przeciwmgłowym które trzeba wziąć bezpośrednio ze światła w zderzaku.
Hak ma uciąg 1400kg, zamierzam ciągać kemping (mój ma DMC 1000).

ja mam taki https://allegro.pl/oferta/slupsk-hak-holowniczy-z41-mitsubishi-asx-diesel-9351879145

Vince79 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 2020
Wysłany: 24-04-2021, 09:21   

W aso w Łodzi około 3k jeden na śruby, drugi automat. Podobno potrzebuje org. wiązki żeby dobrze działało wspomagania na wzniesieniu. No i nie trzeba ciąć zderzaka. Ktoś montował w łódzkim nie orginalny?

Odpowiedz do tematu