Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bizi78
06-10-2017, 20:31
Tylko o Mitsubishi Space Star II (2014-.......)
Autor Wiadomość
Pinin
[Usunięty]

Wysłany: 06-10-2017, 15:37   Tylko o Mitsubishi Space Star II (2014-.......)

Witam,

Mitsubishi Space Star II (2014-.......)

czy są tutaj właściciele takiego pojazdu? przeglądam forum i widzę dyskusje o starszych autach Space Star I, a coś mnie popycha w kierunku tego nowszego.

Zastanawiam się obecnie nad Toyotą Yaris tak mniej więcej 2008-2012 lub no własnie... za tą cenę można mieć niewyjezdzonego Space Star II

Mitsubishi jest zdecydowanei młodszy i przebiegi śmiesznie niskie, nowsze to nowsze, tylko czy lepsze. Jak to jest zabezpieczone antykorozyjnie? jesli tak jak starsze Mitsu to nawet nie ma nad czym się zastanawiać.

Jak Wam się technicznie spisują te auta? Może ktoś z Was ma i napisze takie ogólne wrażenia z jazdy, eksploatacji itd?

Pozdrawiam

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-10-2017, 15:45   

Edit.
Przesunąłem w odpowiednie miejsce 8) .
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 06-10-2017, 20:32, w całości zmieniany 1 raz  

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 06-10-2017, 19:27   

Pinin napisał/a:
nowsze to nowsze, tylko czy lepsze
Przeważnie nie.

Pinin
[Usunięty]

Wysłany: 06-10-2017, 21:37   

W życiu bym się nie spodziewał, że to dzial Colta ;)

Hugo, też tak uważam, ale jak Ty sądzisz? dobrze Ci się jezdzi Space Starem II? jakie widzisz mankamenty?

tam jest motor na łańcuszku?

piszcie proszę wszystkie spostrzeżenia, bo na popularnych serwisach samochodowych informację są znikome, często wypowiedzi są słabe typu: (nie) polecam

Yariska może mieć koło 100 tyś przebiegu, a Mitsu można nabyć z przebiegiem 10-30 tyś za tą samą cenę kilka lat młodszego , ale przyznam że do tej pory nawet nie słyszałem nigdy o tym aucie :rolleyes: :mrgreen:

Rickb 
Nowy Forumowicz

Auto: space star 1.0 lift
Wysłany: 15-10-2017, 21:55   

Witam wszystkich jako nowy uzytkownik ss 2017. :)
Zgodnie z sugestią opisze moje wrażenia z tytulu posiadania tegoż autka.
Auto uzytkuje co prawda małżonka i jak na razie jest bardzo zadowlona, ale to ja dokonalem wyboru i zakupu za zachodnia granicą. No i oczywiście czasem nim jeżdżę
Jak dla mnie świetnie wyposażone , bardzo zwrotne i nawet ciche. Mocy brakuje, co prawda 71 kM przy masie ok 850 kg powinno dać dobry wynik, no ale trzeba silnik ostrzej krecic, a to juz kosztem spalania. Silnik jest "prosty", nie wysilony, 3 cylindry, łańcuch, 5 biegowa skrzynia, po matizowych (zreszta bardzo pozytywnych) doswiadczeniach wróżę temu autu dluga bezawaryjna prace. (Oby tak bylo). Pytajcie co chielibyscie wiedziec, jak tylko będę umial, odpowiem. .

pozdrawiam wszystkich mitsumaniakow.

tomasz trędowic 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi space star
Wysłany: 14-01-2018, 12:59   

dołączyłem dopiero teraz a tu cicho, mój to 2015 i niewiele informacji można znaleźć,

mpower 
Nowy Forumowicz

Auto: Spacer Star 2016r lift
Wysłany: 19-01-2018, 17:21   

Jestem użytkownikiem Space Stara z 2016r - po lifcie. Silnik 1.2L.
Drugi raz nie kupiłbym już tego samochodu. Są tego dwa powody:
1. Samochód jest głośny. Do tego stopnia, że przy jeździe z prędkością 120km/h nie da się słuchać audycji radiowych ze zrozumieniem. Jazda w mieście jest oczywiście cichsza, natomiast lata świetlne dzielą go do wyciszenia Clio II 1,2L 8V, które też użytkuje.
2. Spalanie wcale nie zachwyca. Kontroluje je aplikacją w telefonie. Średnie spalanie z okresu 6 miesięcy to 7,35L/100km. Najlepsze: 5,18L/100km, najgorsze: 8,82L/100km. Najlepsze uzyskałem przy jeździe z prędkością ok 110-120km/h. Samochód użytkowany jest w niedużym mieście. Korków jest niewiele.

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 20-01-2018, 09:53   

mpower napisał/a:
Jazda w mieście jest oczywiście cichsza, natomiast lata świetlne dzielą go do wyciszenia Clio II 1,2L 8V, które też użytkuje.

Porównuj do Twingo :mrgreen:
Zapraszam Ciebie (i wszystkich użytkowników tego modelu) do zaprezentowania auta w dziale Nasze Miśki.

mpower 
Nowy Forumowicz

Auto: Spacer Star 2016r lift
Wysłany: 22-01-2018, 00:00   

Porównałem do Clio II, gdyż użytkuję to auto od kilku lat. Oba samochody są benzynowe, małolitrażowe i należą do tego samego segmentu. Gdybym miał Twingo, pewnie porównałbym do niego (mimo, że to segment niżej). Chętnie natomiast je przetestuję. Napisz do mnie na priv, to podam adres, pod którym będziesz mógł mi je zostawić.

Mógłbym porównać głośność pracy Space Stara m.in. do: motocykla, piły łańcuchowej, Jumbo Jeta czy startu statku kosmicznego - tylko co nam to da? Chyba, że zasady tego forum są takie, że mamy wychwalać nasze samochody? Jeśli tak, to śmiało mogę was forumowicze poinformować, że poziom natężenia dźwięku 3 cylindrowego Space Star 1.2L jest zdecydowanie mniejszy od czterech wyżej wymienionych źródeł dźwięku.

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Wysłany: 22-01-2018, 00:30   

mpower napisał/a:
Chyba, że zasady tego forum są takie, że mamy wychwalać nasze samochody?

Bez przesady :wink: .
Wszyscy narzekają, że ich stare miśki rdzewieją a nowe mają kiepski lakier i im się łańcuchy rozciągają :mrgreen: .

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 22-01-2018, 08:35   

Kibloo z tego forum ma SS 1.2, manual, zielony :)
Ale z rok nie było go na forum.
Widziałem się z nim w piątek, będę się widział dziś - chcesz coś wiedzieć więcej nt tego modelu to pytaj, pogadam z nim.
Ja też rozważałem SS, ale na szczęście nie kupiłem - wg mnie ten silnik jest słaby a auto głośne. Już nawet ciężko opisać żenadę w postaci tylnej kanapy...

Poli77 
Forumowicz

Auto: Lancer CS9 2.0 / SS-II A00 1.2
Wysłany: 11-02-2018, 17:09   

Po raptem 2 tygodniach eksploatacji SS II 1.2 niewiele jeszcze mogę powiedzieć. Autko zgrabne, zwrotne i mimo gabarytu całkiem pojemne wewnątrz. Głównie użytkowany przez żonę zadowolił się spalaniem 5,8. Dźwięk silnika trochę "pudełkowy" kojarzący się, przynajmniej mnie, z maluchem. Dynamika w mieście i zatłoczonych drogach podmiejskich wystarczająca, z charakterystyką typową dla Mitsu, na dole spokojnie, jak chcesz coś więcej, musisz wcisnąć powyżej 3 tys. Demon prędkości to jednak nie jest. Mam jednak wrażenie, że obroty ma niższe przy poszczególnych prędkościach niż mój Lancer 2.0. Prowadzi się całkiem pewnie, przy prędkości rzędu 120 km/h również. Na razie jest "świeży" w rodzinie, więc zbieranie doświadczeń jeszcze trochę potrwa.

wawik 
Forumowicz

Auto: MSS 2017 1.2 Mirage
Wysłany: 13-04-2018, 08:04   

Co by tu dodać? Mam go od dwóch dni i jeszcze czarna magia z obsługi, tym bardziej że to wersja z za wielkiej wody. Wyświetlacze nie po naszemu i nawet licznik w milach. Mam szansę że przeprogramuje mi to jakiś specjalista na wersję PL?

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Wysłany: 13-04-2018, 08:24   

Spytaj poprzez PW kolegę tokyo może coś ogarnie 8) .

wawik 
Forumowicz

Auto: MSS 2017 1.2 Mirage
Wysłany: 10-10-2019, 19:52   

Do tokyo nie dotarłem, ale nawet w pobliskim serwisie mitsubishi nie udało przestawić licznika na kilometry, ani uaktywnić navi na wersję UE. Jak po półtora-rocznym użytkowaniu problemów żadnych z autkiem nie miałem, do dzisiaj bo dzisiaj rankiem dwa razy mi silnik nie zaskoczył - zapalił i zgasł. Za trzecim razem wszystko wróciło do normy.

Odpowiedz do tematu