|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bizi78 06-10-2017, 20:31 |
Tylko o Mitsubishi Space Star II (2014-.......) |
Autor |
Wiadomość |
Pinin [Usunięty]
|
Wysłany: 06-10-2017, 15:37 Tylko o Mitsubishi Space Star II (2014-.......)
|
|
|
Witam,
Mitsubishi Space Star II (2014-.......)
czy są tutaj właściciele takiego pojazdu? przeglądam forum i widzę dyskusje o starszych autach Space Star I, a coś mnie popycha w kierunku tego nowszego.
Zastanawiam się obecnie nad Toyotą Yaris tak mniej więcej 2008-2012 lub no własnie... za tą cenę można mieć niewyjezdzonego Space Star II
Mitsubishi jest zdecydowanei młodszy i przebiegi śmiesznie niskie, nowsze to nowsze, tylko czy lepsze. Jak to jest zabezpieczone antykorozyjnie? jesli tak jak starsze Mitsu to nawet nie ma nad czym się zastanawiać.
Jak Wam się technicznie spisują te auta? Może ktoś z Was ma i napisze takie ogólne wrażenia z jazdy, eksploatacji itd?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 820 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20975 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 06-10-2017, 15:45
|
|
|
Edit.
Przesunąłem w odpowiednie miejsce . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 06-10-2017, 20:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 06-10-2017, 19:27
|
|
|
Pinin napisał/a: | nowsze to nowsze, tylko czy lepsze | Przeważnie nie. |
|
|
|
 |
Pinin [Usunięty]
|
Wysłany: 06-10-2017, 21:37
|
|
|
W życiu bym się nie spodziewał, że to dzial Colta
Hugo, też tak uważam, ale jak Ty sądzisz? dobrze Ci się jezdzi Space Starem II? jakie widzisz mankamenty?
tam jest motor na łańcuszku?
piszcie proszę wszystkie spostrzeżenia, bo na popularnych serwisach samochodowych informację są znikome, często wypowiedzi są słabe typu: (nie) polecam
Yariska może mieć koło 100 tyś przebiegu, a Mitsu można nabyć z przebiegiem 10-30 tyś za tą samą cenę kilka lat młodszego , ale przyznam że do tej pory nawet nie słyszałem nigdy o tym aucie |
|
|
|
 |
Rickb
Nowy Forumowicz
Auto: space star 1.0 lift
|
Wysłany: 15-10-2017, 21:55
|
|
|
Witam wszystkich jako nowy uzytkownik ss 2017.
Zgodnie z sugestią opisze moje wrażenia z tytulu posiadania tegoż autka.
Auto uzytkuje co prawda małżonka i jak na razie jest bardzo zadowlona, ale to ja dokonalem wyboru i zakupu za zachodnia granicą. No i oczywiście czasem nim jeżdżę
Jak dla mnie świetnie wyposażone , bardzo zwrotne i nawet ciche. Mocy brakuje, co prawda 71 kM przy masie ok 850 kg powinno dać dobry wynik, no ale trzeba silnik ostrzej krecic, a to juz kosztem spalania. Silnik jest "prosty", nie wysilony, 3 cylindry, łańcuch, 5 biegowa skrzynia, po matizowych (zreszta bardzo pozytywnych) doswiadczeniach wróżę temu autu dluga bezawaryjna prace. (Oby tak bylo). Pytajcie co chielibyscie wiedziec, jak tylko będę umial, odpowiem. .
pozdrawiam wszystkich mitsumaniakow. |
|
|
|
 |
tomasz trędowic
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi space star
|
Wysłany: 14-01-2018, 12:59
|
|
|
dołączyłem dopiero teraz a tu cicho, mój to 2015 i niewiele informacji można znaleźć, |
_________________ tomasz |
|
|
|
 |
mpower
Nowy Forumowicz
Auto: Spacer Star 2016r lift
|
Wysłany: 19-01-2018, 17:21
|
|
|
Jestem użytkownikiem Space Stara z 2016r - po lifcie. Silnik 1.2L.
Drugi raz nie kupiłbym już tego samochodu. Są tego dwa powody:
1. Samochód jest głośny. Do tego stopnia, że przy jeździe z prędkością 120km/h nie da się słuchać audycji radiowych ze zrozumieniem. Jazda w mieście jest oczywiście cichsza, natomiast lata świetlne dzielą go do wyciszenia Clio II 1,2L 8V, które też użytkuje.
2. Spalanie wcale nie zachwyca. Kontroluje je aplikacją w telefonie. Średnie spalanie z okresu 6 miesięcy to 7,35L/100km. Najlepsze: 5,18L/100km, najgorsze: 8,82L/100km. Najlepsze uzyskałem przy jeździe z prędkością ok 110-120km/h. Samochód użytkowany jest w niedużym mieście. Korków jest niewiele. |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 20-01-2018, 09:53
|
|
|
mpower napisał/a: | Jazda w mieście jest oczywiście cichsza, natomiast lata świetlne dzielą go do wyciszenia Clio II 1,2L 8V, które też użytkuje. |
Porównuj do Twingo
Zapraszam Ciebie (i wszystkich użytkowników tego modelu) do zaprezentowania auta w dziale Nasze Miśki. |
|
|
|
 |
mpower
Nowy Forumowicz
Auto: Spacer Star 2016r lift
|
Wysłany: 22-01-2018, 00:00
|
|
|
Porównałem do Clio II, gdyż użytkuję to auto od kilku lat. Oba samochody są benzynowe, małolitrażowe i należą do tego samego segmentu. Gdybym miał Twingo, pewnie porównałbym do niego (mimo, że to segment niżej). Chętnie natomiast je przetestuję. Napisz do mnie na priv, to podam adres, pod którym będziesz mógł mi je zostawić.
Mógłbym porównać głośność pracy Space Stara m.in. do: motocykla, piły łańcuchowej, Jumbo Jeta czy startu statku kosmicznego - tylko co nam to da? Chyba, że zasady tego forum są takie, że mamy wychwalać nasze samochody? Jeśli tak, to śmiało mogę was forumowicze poinformować, że poziom natężenia dźwięku 3 cylindrowego Space Star 1.2L jest zdecydowanie mniejszy od czterech wyżej wymienionych źródeł dźwięku. |
|
|
|
 |
Bizi78

|
Wysłany: 22-01-2018, 00:30
|
|
|
mpower napisał/a: | Chyba, że zasady tego forum są takie, że mamy wychwalać nasze samochody? |
Bez przesady .
Wszyscy narzekają, że ich stare miśki rdzewieją a nowe mają kiepski lakier i im się łańcuchy rozciągają . |
 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24294 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 22-01-2018, 08:35
|
|
|
Kibloo z tego forum ma SS 1.2, manual, zielony
Ale z rok nie było go na forum.
Widziałem się z nim w piątek, będę się widział dziś - chcesz coś wiedzieć więcej nt tego modelu to pytaj, pogadam z nim.
Ja też rozważałem SS, ale na szczęście nie kupiłem - wg mnie ten silnik jest słaby a auto głośne. Już nawet ciężko opisać żenadę w postaci tylnej kanapy... |
|
|
|
 |
Poli77
Forumowicz

Auto: Lancer CS9 2.0 / SS-II A00 1.2
|
Wysłany: 11-02-2018, 17:09
|
|
|
Po raptem 2 tygodniach eksploatacji SS II 1.2 niewiele jeszcze mogę powiedzieć. Autko zgrabne, zwrotne i mimo gabarytu całkiem pojemne wewnątrz. Głównie użytkowany przez żonę zadowolił się spalaniem 5,8. Dźwięk silnika trochę "pudełkowy" kojarzący się, przynajmniej mnie, z maluchem. Dynamika w mieście i zatłoczonych drogach podmiejskich wystarczająca, z charakterystyką typową dla Mitsu, na dole spokojnie, jak chcesz coś więcej, musisz wcisnąć powyżej 3 tys. Demon prędkości to jednak nie jest. Mam jednak wrażenie, że obroty ma niższe przy poszczególnych prędkościach niż mój Lancer 2.0. Prowadzi się całkiem pewnie, przy prędkości rzędu 120 km/h również. Na razie jest "świeży" w rodzinie, więc zbieranie doświadczeń jeszcze trochę potrwa. |
_________________ Poli
Mitsubishi Lancer Wagon CS9 2.0 |
|
|
|
 |
wawik
Forumowicz
Auto: MSS 2017 1.2 Mirage
|
Wysłany: 13-04-2018, 08:04
|
|
|
Co by tu dodać? Mam go od dwóch dni i jeszcze czarna magia z obsługi, tym bardziej że to wersja z za wielkiej wody. Wyświetlacze nie po naszemu i nawet licznik w milach. Mam szansę że przeprogramuje mi to jakiś specjalista na wersję PL? |
|
|
|
 |
Bizi78

|
Wysłany: 13-04-2018, 08:24
|
|
|
Spytaj poprzez PW kolegę tokyo może coś ogarnie . |
 |
|
|
|
 |
wawik
Forumowicz
Auto: MSS 2017 1.2 Mirage
|
Wysłany: 10-10-2019, 19:52
|
|
|
Do tokyo nie dotarłem, ale nawet w pobliskim serwisie mitsubishi nie udało przestawić licznika na kilometry, ani uaktywnić navi na wersję UE. Jak po półtora-rocznym użytkowaniu problemów żadnych z autkiem nie miałem, do dzisiaj bo dzisiaj rankiem dwa razy mi silnik nie zaskoczył - zapalił i zgasł. Za trzecim razem wszystko wróciło do normy. |
|
|
|
 |
|
|