|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Dysze spryskiwaczy |
Autor |
Wiadomość |
Raiz3n89
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.4 Pb
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Wrz 2019 Posty: 157 Skąd: Polwysep
|
Wysłany: 21-01-2020, 10:19 Dysze spryskiwaczy
|
|
|
Cześć wszystkim, mam kolejny mały problem z outkiem. Jak kupiłem autko to pompka spryskiwaczy nie działała, stała na sztywno. Kupiłem nową, zamontowałem i na przednie spryskiwacze dawało bardzo niskie ciśnienie. Zacząłem przedmuchiwać wszystkie wężyki i zauważyłem że na tej linii mam chyba 4 zaworki zwrotne, które przepuszczają tylko powietrze z kompresora, próbowałem dmuchac ustami ale za nic nie chce iść, ta sama sytuacja jest z samymi dyszami. Czy tak powinno być? Efekt jest taki że teraz płyn wogóle mi nie leci, lekko kapie z dysz. Czy ktoś przerabiał to u siebie? Albo czy jest szansa żeby ktoś podrzucił mi numery org spryskiwaczy? Szukam w necie i znajduje mi tylko uniwersalne albo używki. |
|
|
|
 |
meritum69
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.2 DI-D 177 KM 4x4
|
Wysłany: 21-01-2020, 14:10
|
|
|
Witam, miałem podobny problem w Citroenie. tez przedmuchiwałem dysze i zaworki i faktycznie tylko kompresor dawał radę wiec myślę ze nie tutaj jest problem. W moim przypadku wypiął się wężyk z mocowania i gdy zamykałem maskę ona go zginała i nie przepuszczała płynu. |
|
|
|
 |
Raiz3n89
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.4 Pb
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Wrz 2019 Posty: 157 Skąd: Polwysep
|
Wysłany: 21-01-2020, 16:25
|
|
|
Czyli to normalne że "dmuchnięcie" nie przejdzie przez zaworek? U mnie płyn dochodzi do spryskiwaczy, co prawda ze słabym ciśnieniem ale ze spryskiwaczy już lecieć nie chce, niby je wyczyściłem i przedmuchałem ale chyba beda do wymiany.. |
|
|
|
 |
anmida2
Forumowicz
Auto: Brak
|
Wysłany: 21-01-2020, 22:53
|
|