Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2.8 TD] Kilka pytań z kilku beczek PII SWB 2.8
Autor Wiadomość
bandegras 
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 1993 Auto SWB
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-01-2020, 18:45   [2.8 TD] Kilka pytań z kilku beczek PII SWB 2.8

Na sam pierw życzę wszystkim wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!!

Pytania.

Kierownica:
Czy pasuje do PII kierownica od innego Mitsubishi? Moja jest bez poduszki. Chciałbym wymienić bo jest zmęczona ale te od PII są w podobnym stanie w większości a jak jest lepsza jakaś to droga. Może Pinin albo Sport?

Bagnet od poziomu oleju w silniku:
Mógłby ktoś zmierzyć długość bagnetu od końca do plastikowego kołnierza co się opiera na rurce tego bagnetu? Próbuję ustalić dlaczego wchodzi mi mniej oleju do silnika niż podaje książka o ok 2 l. Mechanik podpowiedział, że albo za długi bagnet, co byłoby katastrofalne, albo mniejsza miska. Mam japońską wersję zimową auta i jestem zdziwiony jak szybko się nagrzewa, co tłumaczyłoby mniejszą ilość oleju w misce. Kontrolka od ciśnienia nigdy się nie zapaliła w trakcie pracy silnika.

Zegary:
Czy wymiana zegarów od innej wersji auta może mieć wpływ na pokazywany poziom paliwa?
Gdy wskazówka pokazuje E i zapala się rezerwa, pod dystrybutorem wchodzi ok 50-52 litry a zbiornik jest 75 litrowy, no chyba, że zbiornik też jest mniejszy.

Pozdrawiam

MarcinKK 
Forumowicz

Auto: Pajero II NL 2.8
Wysłany: 03-01-2020, 21:16   

Dzwoniłem do kolegi który ma krótkiego diesla i potwierdził, że kiedy świeci się rezerwa nigdy więcej niż około 53 litry nie udało się zalać co by potwierdzało co kiedyś znalazłem, iż :

SWB Petrol Pajero 75L tank
SWB Diesel Pajero 60L tank
LWB 92 Litre tank

:D

bandegras 
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 1993 Auto SWB
Wysłany: 07-01-2020, 13:21   

Dzięki Kolego za tipa. Teraz wiem że wskaźnik działa ok i nie mam tyle paliwa co myślałem 😁
Ciekawe że wszędzie gdzie szukałem to pojemność była podawana 75l dla krótkiego.

Odpowiedz do tematu