|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Outlander III 2.0 CVT hamulce przód |
Autor |
Wiadomość |
m..m
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 Int+
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-10-2022, 10:28 Outlander III 2.0 CVT hamulce przód
|
|
|
Muszę wymienić tarcze i klocki z przodu. W związku z tym mam dwa pytania
1. Czy układ hamulcowy jest stadardowy (zacisk, jarzmo, tarcza przykręcana do piasty) czy może coś mnie może zaskoczyć? Jakieś czujniki, elektronika, blokady itp..
2. W handlu jest mnóstwo tarcz w różnych cenach, od różnych producentów, konfekconerów.
Które tarcze wybrać, żeby miały najkorzystniejszy stosunek cena/jakość i żeby nie płacić podwójnie tylko za emblemat na pudełku.
2a. to samo co powyzej, tylko w kwestii klocków.
Pozdrawiam
M..M |
|
|
|
 |
Fred.X
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback + Outlander 3
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Paź 2017 Posty: 312 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 24-10-2022, 18:45
|
|
|
EBC , Textar, Zimmerman, TRW , Ate , kolejność przypadkowa, żadnych udziwnień nie ma , wymiana prosta, obejrzyj przy okazji prowadnice/tuleje zacisku i ewentualnie wymień , mały koszt |
|
|
|
 |
m..m
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 Int+
|
Wysłany: 25-10-2022, 12:02
|
|
|
Dzięki
[ Dodano: 03-11-2022, 21:48 ]
Tarcze i klocki już zamówione, ale mam jeszcze jedno pytanie.
Czy w układzie hamulcowym nie ma jakichś śrub/nakrętek/podkładek zabezpieczanych wkładką elestyczną, ktore przy wymianie trzeba zasąpić nowymi?
Nie chcialbym rozebrać zacisku i przekonać się, że potrzebuję nowych śrubek, które dojadą za tydzień
Pozdrawiam
M..M |
|
|
|
 |
Fred.X
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback + Outlander 3
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Paź 2017 Posty: 312 Skąd: Toruń
|