|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1.6 di-D] wymiana tylnej wycieraczki |
Autor |
Wiadomość |
MarekC
Forumowicz
Auto: ASX 1,6 DI-D AWD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-02-2020, 13:26 [1.6 di-D] wymiana tylnej wycieraczki
|
|
|
Może ktoś dać mi radę, jak wymienić tylną wycieraczkę w ASX ?
Kupiłem Bosh ear 25 cm, próbowałem przekręcić wycieraczkę o 90 st by ją wysunąć, ale natrafiam na jakiś opór. Nie chcę uzyć siły, by czegoś nie połamać. Może trzeba coś nacisnąć, przesunąć ... ??
W instrukcji piszą, by wymieniać same pióra - nie chce mi się w to bawić, wolę wymieć całą wycieraczkę |
_________________  |
|
|
|
 |
Misin3
Forumowicz
Auto: Space Star 1,6 2004, Asx 1,6
|
Wysłany: 08-02-2020, 14:43
|
|
|
Wymiana samego pióra jest naprawdę prosta. Też próbowałem zdemontować całą wycieraczke ale bałem się, że coś połamie. |
|
|
|
 |
MarekC
Forumowicz
Auto: ASX 1,6 DI-D AWD
|
Wysłany: 09-02-2020, 11:49
|
|
|
Znalazłem taki filmik - sprawdzę dzisiaj, czy tak się uda:
https://www.youtube.com/watch?v=UwY08S68wV8
Wymieniłem - wszystko jak na filmie. Po odciągnięciu ramienia trzymającego pióro, obrócenie wycieraczki i wysunięcie jej obyło się bez oporów ani problemów. Przy zakładaniu trzeba zwrócić uwagę na zachowanie położenia w/w ramienia oraz z wyczuciem osadzać nową wycieraczkę w ramieniu.
Samochód prawie nowy, a ramię wycieraczki niestety już dość mocno wyrobione. Jakiś miękki plastik dają. W dużo starszej Suzuki GVII wyglądało jak nowe, a tu...
Teraz poszukam tutoriala dla przednich wycieraczek. Bo też - mimo odchylenia dźwigienki do góry, obrócenie wiąże się ze sporym oporem |
_________________  |
|
|
|
 |
|
|