|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Metaliczny dźwięk na zimnym silniku, drżenie kierownicy |
Autor |
Wiadomość |
RafaelloCk
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 2001
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-02-2020, 15:46 Metaliczny dźwięk na zimnym silniku, drżenie kierownicy
|
|
|
Cześć,
Czy moglibyście mi pomóc i doradzić co może być przyczyną metalicznego dźwięku silnika na zimnym silniku i z czym może to być związane? Czy tego trzeba się bać? Czy po prostu ten typ tak ma?
Druga sprawa to lekkie bicie kierownicy przy prędkości powyżej 100 km co może być przyczyną?
Bardzo serdecznie z góry dziękuję za pomoc. Mam nadzieję że kiedyś uda mi się zrewanżować.
Rafał
Pajero II 3.2 diesel |
_________________ Rafaello |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 20-02-2020, 18:36 Re: Metaliczny dźwięk na zimnym silniku, drżenie kierownicy
|
|
|
RafaelloCk napisał/a: | Cześć,
Czy moglibyście mi pomóc i doradzić co może być przyczyną metalicznego dźwięku silnika na zimnym silniku i z czym może to być związane? Czy tego trzeba się bać? Czy po prostu ten typ tak ma?
Druga sprawa to lekkie bicie kierownicy przy prędkości powyżej 100 km co może być przyczyną?
Bardzo serdecznie z góry dziękuję za pomoc. Mam nadzieję że kiedyś uda mi się zrewanżować.
Rafał
Pajero II 3.2 diesel |
Do wymiany napinacz łańcucha rozrządu. u nas dostaniesz na stronie www.e-pajero.pl
wyczyść dobrze felgi szczególnie od wewnątrz. ew. zbocz czy nie odpad odważnik na kole |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
RafaelloCk
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 2001
|
Wysłany: 21-02-2020, 11:08 Dziękuję za pomoc
|
|
|
Dziękuję za pomoc i informację o sklepie z częściami do Pajero.
Fajnie że jest miejsce gdzie można wszystko dostać do tego modelu.
[ Dodano: 08-07-2020, 17:50 ]
To jeszcze raz ja. Udało mi się ustalić że drżenie kierownicy to kwestia skrzyni biegów.
Drżenie jest tylko na 4 biegu przy obciążeniu. Pewnie ktoś tym samochodem ciągał ciężkie przyczepy na czwartym biegu. |
_________________ Rafaello |
|
|
|
 |
|
|