|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 04-05-2008, 01:40 |
[MSS ALL] ELEKTRYKA Czujnik włączonych świateł mijania |
Autor |
Wiadomość |
rex58 [Usunięty]
|
Wysłany: 16-04-2007, 06:24 [MSS ALL] ELEKTRYKA Czujnik włączonych świateł mijania
|
|
|
Witam Wszystkich .niedawno zakupiłem MSS 1.9DID 2002r.pytanie 1-czy pojazd posiada taki czujnik dzwiekowy świetlny itpu mnie po wyłaczeniu silnika ii wyjsciu z pojazdu swiatla sa wlaczone i nic nie informuje mnie o tym fakcie.dzieki za szybka odpowiedz |
Ostatnio zmieniony przez cns80 11-02-2009, 14:37, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
jawlo
Forumowicz
Auto: SS DiD mint silver
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 17 razy Dołączył: 09 Sty 2006 Posty: 1196 Skąd: Beskidy
|
Wysłany: 16-04-2007, 06:57
|
|
|
Owszem jest taki czujnik. Przy włączonych światłach po otwarciu drzwi kierowcy pojawia się ciągły dźwięk. Dodatkowo na tablicy nad kierownicą zapala się czerwona kontrolka otwarcia drzwi. Świeci ona gdy otwarte są jakiekolwiek drzwi. |
|
|
|
 |
rex58 [Usunięty]
|
Wysłany: 16-04-2007, 14:57
|
|
|
dzięki jawlo po pracy sprawdzę czujnik drzwi.
[ Dodano: 16-04-2007, 20:56 ]
czujnik dzwi był zapieczony wd40 i po problemie jest dzwięk i czerwona kontrolka otwartych drzwi .Jeszcze raz dzieki. |
|
|
|
 |
AdSzym [Usunięty]
|
Wysłany: 21-04-2007, 10:06 Awaryjność czujnika...
|
|
|
Witam,
Niestety czujnik włączonych świateł (czyli otwarcia drzwi kierowcy) jest moim zdaniem jednym z najbardziej awaryjnych elementów MSS... no może gorsze są jeszcze przyciski sterujące otwieraniem okien. I jedno i drugie zmieniałem w moim autku już dwa razy - a kosztuje mały majątek (w porównaniu z realną wartością).
Mimo czyszczenia i regularnej konserwacji pierwszy czujnik w moim autku zapiekł się na amen, a drugi po prostu się stopił. Na szczęście wymiana jest banalnie prosta
Pozdrawiam
Adam
MSS 1,3 GLX 2001 240kkm |
|
|
|
 |
|
|