Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Problem z wachaczem i zwrotnicą
Autor Wiadomość
Borixon65 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-11-2019, 08:34   [Cari 1.8 GDI] Problem z wachaczem i zwrotnicą

Witam pierwszy raz piszę na waszym forum Dlatego proszę o wyrozumiałość mam problem z moim Mitsubishi Carisma 1.8 GDI 2000 rok chodzi o przegub zewnętrzny Kupiłem na szrocie piastę razem półosią przegubem zewnętrznym i wewnętrznym ale nie pasował przegub wewnętrzny to znaczy wieloklin Obdzwoniłem chyba większość miejsc z używanymi częściami I nie ma nigdzie kompletnej półosi razem z piastą do tego modelu. W rezultacie w Wałbrzychu na szrocie znalazłem takie samo Mitsubishi kupiłem piastę półoś i wahacz żeby założyć wszystko kompletne tak jak nazywał się okazało się że wahacz jest inny i nie mogę i nie pasuje otwór żeby zamontować łącznik stabilizatora. Pomóżcie jak możecie Będę wdzięczny pozdrawiam.

douen 
Forumowicz
kierowca

Auto: Carisma II polift 1.8 GDI
Wysłany: 25-01-2020, 15:51   

Podam swój przykład bo też ostatnio robiłem zakupy.
Moja Cari pokonała już 144 tyś po polskich dziurach i będzie wymiana mcpersonów oraz reszty zawieszenia z przodu.

ale do rzeczy.
W mojej okolicy są 4 sklepy motoryzacyjne.
Z przygotowaną listą potrzebnych przedmiotów pojechałem do mojego ulubionego.
Na poczekaniu dostałem wycenę. Drożej niż na allegro, ale zamówiłem.
W przyszłym tygodniu odbieram klamoty.
Wezmę fakturę, pozwoli mi to w przypadku pomyłki zamienić element na nowy prawidłowy.

No stress.

:)

Dużo rzeczy uzbierałeś :)

5darek 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX 1.8 d-id 150kM
Wysłany: 25-01-2020, 18:11   

W sulejówku jest warsztat specjalizujacy sie w regeneracji półosi. Maja sporo na półkach wiec albo regenruja twój alby wysyłają zregenerowany. Rzetelna firma polecam

Odpowiedz do tematu