Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Emulator Start/Stop (AS&G)
Autor Wiadomość
guzzi 
Forumowicz

Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-01-2020, 14:54   Emulator Start/Stop (AS&G)

Witam wszystkich Mitsumaniaków, od niedawna jestem posiadaczem ASX.
Jedną z rzeczy, która nurtuje mnie od samego początku jest AS&G. Ciągle trzeba o nim pamiętać, a z pamięcią bywa różnie i wtedy... samochód nam o tym brutalnie przypomina :-)
Stąd moje pytanie:
Czy ktoś z szanownego grona rozważał montaż układu automatyzującego proces sterowania przyciskiem w postaci np. modułu z pamięcią?
Ostatnio zmieniony przez guzzi 19-02-2020, 17:58, w całości zmieniany 1 raz  

jan1994 
Mitsumaniak
02505/KMM

Auto: ASX 1,6 Intense
Wysłany: 07-02-2020, 20:40   

https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=68349

guzzi 
Forumowicz

Wysłany: 09-02-2020, 14:50   

jan1994 napisał/a:
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=68349

Przepraszam nie powinienem zaczynać nowego tematu...
chyba, że sugerujesz odpięcie wtyczki przy sprzęgle :-) , (znam temat) ale nie o to mi chodzi.
dzięki

jan1994 
Mitsumaniak
02505/KMM

Wysłany: 16-02-2020, 10:15   

Twój ASX nie ma przypadkiem możliwości wyłączenia AS&G na stałe ? Ktoś w tym wątku tak napisał :lol: .

guzzi 
Forumowicz

Wysłany: 17-02-2020, 13:22   

jan1994 napisał/a:
Twój ASX nie ma przypadkiem możliwości wyłączenia AS&G na stałe ? Ktoś w tym wątku tak napisał :lol: .

Z tego co przeczytałem to nie ma takiej możliwości. Jedynie "nawiew na szybę" lub wtyczka. Chyba, że coś przeoczyłem.
Ostatnio zmieniony przez guzzi 19-02-2020, 17:59, w całości zmieniany 1 raz  

jan1994 
Mitsumaniak
02505/KMM

Wysłany: 17-02-2020, 21:11   

Mark442 napisał/a:
A to trzeba napisać wyraźnie rok modelowy... a nie trzeba się domyślać. W wersji na 2015 jest przycisk. Przytrzymanie powyżej 3 sek powoduje, że masz pulsującą kontrolkę z napisem AS&G (kolor czerwony), krótkie potwierdzenie przyciskiem powoduje stałe wyłączenie układu (napis AS&G w kolorze czerwonym nie pulsuje). Powtórne wykonanie czynności uruchamia układ ponownie (kolor zielony). Podobnie jest z układem kontroli trakcji (tutaj jedynie napis ON lub OFF przed uruchomieniem silnika na wyświetlaczu komputera).
Przed uruchomieniem silnika (pozycja kluczyka ON) informuje o stanie poszczególnych układów na wyświetlaczu komputera (ON lub OFF)...

guzzi 
Forumowicz

Wysłany: 19-02-2020, 14:55   

jan1994 napisał/a:
Mark442 napisał/a:
A to trzeba napisać wyraźnie rok modelowy... a nie trzeba się domyślać. W wersji na 2015 jest przycisk. Przytrzymanie powyżej 3 sek powoduje, że masz pulsującą kontrolkę z napisem AS&G (kolor czerwony), krótkie potwierdzenie przyciskiem powoduje stałe wyłączenie układu (napis AS&G w kolorze czerwonym nie pulsuje). Powtórne wykonanie czynności uruchamia układ ponownie (kolor zielony). Podobnie jest z układem kontroli trakcji (tutaj jedynie napis ON lub OFF przed uruchomieniem silnika na wyświetlaczu komputera).
Przed uruchomieniem silnika (pozycja kluczyka ON) informuje o stanie poszczególnych układów na wyświetlaczu komputera (ON lub OFF)...

nie działa :-(

RomanK61 
Mitsumaniak

Auto: ASX 1,6 117KM z 2015r. Diamant
Wysłany: 19-02-2020, 15:36   

Pobiegłem do garażu bo mam asx z października 2015r,naciskam długo, naciskam krótko i odwrotnie i nic,panowie to se neda.jak działało tak działa.Pozostaje wyłącznik.
.

jan1994 
Mitsumaniak
02505/KMM

Wysłany: 01-03-2020, 12:26   

aircross napisał/a:
a jest w tych ustawieniach stałe wyłączenie AS&G?

Earl_Vadim napisał/a:
204

To cytaty z Warsztat » Tuning » ETACS Decoder for Mitsubishi

Pytanie do @Tokyo (lub innych osób zajmujących się diagnostyką Mitsubishi) czy da się wyłączyć na stałe AS&G jakimś programem diagnostycznym ? Jeśli TAK to w jaki sposób ?

Odpowiedz do tematu