[II 2.4 MIVEC] Tylna wycieraczka żyje własnym życiem. |
Autor |
Wiadomość |
mkkoffe
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II 2.4 MIVEC USA
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-03-2020, 10:59 [II 2.4 MIVEC] Tylna wycieraczka żyje własnym życiem.
|
|
|
Witam. Od jakiegoś czasu zaobserwowałem ze moja tylna wycieraczka żyje własnym życiem. Zatrzymuje się gdzie chce, robi raz 2 cykle raz 3 cykle. Jak ja pomęczę dłużnej pali bezpiecznik od radia. Miał ktoś taki przypadek? |
|
|
|
 |
kajos
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 Helmut
Pomógł: 27 razy Dołączył: 09 Mar 2017 Posty: 1090 Skąd: Chodziez
|
Wysłany: 02-03-2020, 14:13
|
|
|
pewnie woda sie dostala do przewodow lub sie przetarly
wycieraczki przednie jak i tylnia jest podpieta pod ten sam bezpiecznik co radio
poprostu maly mozdzek japonski tak mysli |
_________________ Mam schematy elektryczne do Outlandera II. Jak ktos chce to daj znac |
|
|
|
 |
mkkoffe
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-03-2020, 16:05
|
|
|
Kabelki na przelotce całe, dopatrzyłem się że nie działa oświetlenie i zapalniczka w bagażniku ale tylko na postoju. Po uruchomieniu silnika działają. |
|
|
|
 |
kajos
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 Helmut
Pomógł: 27 razy Dołączył: 09 Mar 2017 Posty: 1090 Skąd: Chodziez
|
Wysłany: 02-03-2020, 16:25
|
|
|
sprawdz mase
moze robi sie ''choinka'' |
_________________ Mam schematy elektryczne do Outlandera II. Jak ktos chce to daj znac |
|
|
|
 |
mkkoffe
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 03-03-2020, 13:19
|
|
|
Masy posprawdzane, przy okazji wyszło że wycieraczki są na oddzielnym bezpieczniku.Zastanawia mnie jeszcze jeden fakt. Auto kupiłem już przerobione na nasze warunki czyli lampy przód, halogeny, tylne przeciwmgielne, ale jak włączam tylne przeciwmgielne to zapala się kontrolka trakcji. Podjechałem do znajomego od Peugeota i wyłączył mi tył mgłę, oświetlenie bagażnika zaczęło działać wycieraczka bez zmian. |
|
|
|
 |
|