|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem z napędami |
Autor |
Wiadomość |
rafi 109
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-04-2020, 17:15 Problem z napędami
|
|
|
Witam wszystkich na wstępie , Koledzy mam problem w miśku z napędami, może ktoś coś wie , lub miał taki przypadek , przekopałem chyba całe forum , niestety bez skutku ,
Miśek 3.2DiD automat , krótki , wszystki ładnie działało , do pewnego momentu - zaczeło sie od mrugania kontrolek napędu - czasem się świeciły , napęd działał , czasem nie - wtedy napęd nie działał , nie działał też prędkościomierz i licznik kilometrów , po pewnym czasie jest juz tylko -nie działa , Sprawdziłem czujniki w reduktorze , sprawdziłem zestaw licznika , kostki przy module , wszystko niby ok , po zrobieniu zworki 1-4 pin zaczyna mrugać check i abs , jednak kontrolka blokady jest martwa , podobnie jak pozostałe , jedyne co to po włączeniu zapłonu na kilka sekund zapala się kontrolka dyfra mostu tył i gaśnie , podłaczyłem auto pod komputer - błędów brak , ręce opadają , proszę o pomoc , lub jakieś wskazówki |
|
|
|
 |
KrzysiekC
Forumowicz
|
Wysłany: 13-04-2020, 17:18
|
|
|
Mozesz mięs problem z instalacją w samochodzie, spotkałem się juz z podobnym problemem.
Bez dokładnej diagnostyki kompitrrowej może być problem z prawidłową weryfikacja problemu.
Wysłałem wiadomość na maila. |
_________________ Krzysiek CarMitsu |
|
|
|
 |
Zuzia
Forumowicz
Auto: L200 2008 Pajero Sport 2013
Pomógł: 15 razy Dołączył: 28 Gru 2009 Posty: 279 Skąd: Piła
|
Wysłany: 13-04-2020, 23:16 Re: Problem z napędami
|
|
|
rafi 109 napisał/a: | Witam wszystkich na wstępie , Koledzy mam problem w miśku z napędami, może ktoś coś wie , lub miał taki przypadek , przekopałem chyba całe forum , niestety bez skutku ,
Miśek 3.2DiD automat , krótki , wszystki ładnie działało , do pewnego momentu - zaczeło sie od mrugania kontrolek napędu - czasem się świeciły , napęd działał , czasem nie - wtedy napęd nie działał , nie działał też prędkościomierz i licznik kilometrów , po pewnym czasie jest juz tylko -nie działa , Sprawdziłem czujniki w reduktorze , sprawdziłem zestaw licznika , kostki przy module , wszystko niby ok , po zrobieniu zworki 1-4 pin zaczyna mrugać check i abs , jednak kontrolka blokady jest martwa , podobnie jak pozostałe , jedyne co to po włączeniu zapłonu na kilka sekund zapala się kontrolka dyfra mostu tył i gaśnie , podłaczyłem auto pod komputer - błędów brak , ręce opadają , proszę o pomoc , lub jakieś wskazówki |
W Pile nikt ci tego nie ogarnie ,będą szli po omacku i tak w końcu pojedziesz w stronę trójmiasta. |
_________________ pozdrawiam Paweł |
|
|
|
 |
rafi 109
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 14-04-2020, 14:50
|
|
|
dzięki koledzy za odzew , Paweł - jednak będę próbował , nikt nie mówi że życie jest łatwe...
Krzysiek - dzwonie do Ciebie , może wspólnymi siłami .... |
|
|
|
 |
|
|