|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA1A 1.3] Klimatyzacja - cieknie mi woda po nogach |
Autor |
Wiadomość |
Skrzypas [Usunięty]
|
Wysłany: 02-07-2007, 20:17 [CA1A 1.3] Klimatyzacja - cieknie mi woda po nogach
|
|
|
Witam po raz pierwszy
Troszkę szperałem po forum i nie mogłem znaleźć odpowiedzi na nurtujący mnie problem.
Mam colta CA0 1.3 12V '95 z klimą. Wszystko było fajnie, aż któregoś dnia na ostrym zakręcie w prawo nie chlapnęło mi po nogach (woda czysta chlapie - ta która się kondensuje w klimie)
Opis sytuacji:
+ klima działa
+ jeśli zablokuję nawiew na nogi, to nie chlapie
- jeśli nawiew na nogi jest odblokowany to na zakrętach chlapie po nogach
- na zakręcie w prawo chlapie kierowcy
- na zakręcie w lewo chlapie pasażerowi
Jestem z zamiłowania majsterkowiczem i z chęcią to naprawię, tylko nie wiem jak.
PS przeglądałem też serwisówkę i nie znalazłem odpowiedzi co może być nie tak. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 02-07-2007, 22:35
|
|
|
Pewnie zatkany wężyk odprowadzający skroplona parę wodna na zewnątrz - przy przedniej grodzi. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Skrzypas [Usunięty]
|
Wysłany: 02-07-2007, 23:42
|
|
|
No tak, a gdzie tego szukac, bo juz sie caly ubabralem dzis i nie wiem gdzie to moze byc.
Ma ktos moze jakas fotke do pomocy? |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 04-07-2007, 11:19
|
|
|
W carismie ten wężyk wychodzi na środku przedniej grodzi i kapie na gumę od maglownicy albo przegubu o ile dobrze pamiętam - taka dość gruba rurka jak kciuk zagięta w dół jak odwrócona w poziom litera L - ale jak jest w Colcie to nie wiem. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
|
|