[II 2.0 DID] Pokrowiec na kierownicę do samodzielnego montaż |
Autor |
Wiadomość |
szeryf85
Forumowicz
Auto: Outlander II
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-04-2019, 17:08 [II 2.0 DID] Pokrowiec na kierownicę do samodzielnego montaż
|
|
|
Hej,
na allegro znalazłem dedykowany pokrowiec na kierownicę do OII link, zakładał ktoś coś takiego? Da radę samemu?
Moja kierownica jest już trochę zniszczona, więc pomyślałem o odświeżeniu
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
gifek
Forumowicz
|
Wysłany: 18-06-2019, 16:07
|
|
|
i co? zdecydowałeś się na zakup i montaż? masz jakieś zdjęcie? |
|
|
|
 |
spirosun
Forumowicz
Auto: Outlander III
|
Wysłany: 19-06-2019, 15:49
|
|
|
ja polecam wymiane kierownicy na już obszytą lub obszycie tej co jest.
Ja wymieniałem na obszytą w poprzednim aucie, efekt super. wymiana calej kierownicy 15 min . koszt 170zl |
|
|
|
 |
szeryf85
Forumowicz
|
Wysłany: 19-06-2019, 15:58
|
|
|
Ale to trzeba znaleźć obszytą w dobrej cenie.
Nie, nic z kierownica jeszcze nie robiłem. |
|
|
|
 |
gifek
Forumowicz
|
Wysłany: 19-06-2019, 16:30
|
|
|
spirosun napisał/a: | Ja wymieniałem na obszytą w poprzednim aucie, efekt super. wymiana calej kierownicy 15 min . koszt 170zl |
kierownice.eu czy masz jakiś inny kontakt? |
|
|
|
 |
spirosun
Forumowicz
Auto: Outlander III
|
Wysłany: 24-06-2019, 16:45
|
|
|
znalazłem kiedyś na allegro ale to było ze 2-3 lata temu...nie mam już niestety tego w historii. |
|
|
|
 |
Raiz3n89
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.4 Pb
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Wrz 2019 Posty: 157 Skąd: Polwysep
|
Wysłany: 08-09-2020, 18:16
|
|
|
Panowie odświeże troche temat, czy któryś z kolegów zdecydował się już na takie rozwiązanie i może pochwalić się efektem? Mam bardzo styrane obszycie na kierownicy i już pojawiły sie dziury, chciałem wysłać kierownice do obszycia ale po pierwsze to nie moge uziemić auta na kilka dni a po drugie odstrasza mnie cena. Widzialem takie zestawy do samodzielnego obszycia na allegro już za ok 50zl, robota nie trudna ale ciekaw jestem jaki jest efekt. |
|
|
|
 |
stym
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III PHEV 2015 polift
|
Wysłany: 01-10-2020, 10:14
|
|
|
Raiz3n89 napisał/a: | Panowie odświeże troche temat, czy któryś z kolegów zdecydował się już na takie rozwiązanie i może pochwalić się efektem? Mam bardzo styrane obszycie na kierownicy i już pojawiły sie dziury, chciałem wysłać kierownice do obszycia ale po pierwsze to nie moge uziemić auta na kilka dni a po drugie odstrasza mnie cena. Widzialem takie zestawy do samodzielnego obszycia na allegro już za ok 50zl, robota nie trudna ale ciekaw jestem jaki jest efekt. |
Witam,
ja robiłem coś takiego w poprzednim samochodzie, jakiś niecały rok temu. Teraz kupiłem auto już ze skórzaną kierownicą i na razie zainwestowałem w środki do regeneracji. Efekt jest ładny ale w dotyku to nie to samo (może się wyrobi).
W każdym bądź razie ogólnie polecam. Szczególnie jak masz już skórzaną kierownicę bo wtedy masz w kierownicy wycięte rowki na szwy. Ja obszywałem kierownicę gumową i musiałem sam te rowki żłobić co nie wyszło do końca idealnie bo skóra po naciąganiu troszkę zmieniła swoje położenie. Na początki troszkę się pomęczyłem ale jak już załapiesz o co chodzi to satysfakcja gwarantowana. Jak mnie zdenerwuje obecna kierownica to na pewno sobie coś takiego sprawię.
Co do samego procesu to jednak wygodniej jest to robić na zdjętej kierownicy niż w samochodzie. Końcówki skóry przy przyciskach sterowania warto podkleić.
P.S. Poszukaj na YT jest filmik z TVN Turbo i Grzesiu Duda pokazuje jak to się mniej więcej robi. Zawsze to jakaś pomoc. |
|
|
|
 |
kajos
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 Helmut
Pomógł: 27 razy Dołączył: 09 Mar 2017 Posty: 1090 Skąd: Chodziez
|
Wysłany: 01-10-2020, 16:07
|
|
|
a nie wiecie moze czy kierownica z III pasuje do II ? |
_________________ Mam schematy elektryczne do Outlandera II. Jak ktos chce to daj znac |
|
|
|
 |
|