Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[II 2.0 DID] Pokrowiec na kierownicę do samodzielnego montaż
Autor Wiadomość
szeryf85 
Forumowicz

Auto: Outlander II
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-04-2019, 17:08   [II 2.0 DID] Pokrowiec na kierownicę do samodzielnego montaż

Hej,
na allegro znalazłem dedykowany pokrowiec na kierownicę do OII link, zakładał ktoś coś takiego? Da radę samemu?
Moja kierownica jest już trochę zniszczona, więc pomyślałem o odświeżeniu :)
Pozdrawiam

gifek 
Forumowicz

Wysłany: 18-06-2019, 16:07   

i co? zdecydowałeś się na zakup i montaż? masz jakieś zdjęcie?

spirosun 
Forumowicz

Auto: Outlander III
Wysłany: 19-06-2019, 15:49   

ja polecam wymiane kierownicy na już obszytą lub obszycie tej co jest.
Ja wymieniałem na obszytą w poprzednim aucie, efekt super. wymiana calej kierownicy 15 min . koszt 170zl

szeryf85 
Forumowicz

Wysłany: 19-06-2019, 15:58   

Ale to trzeba znaleźć obszytą w dobrej cenie.
Nie, nic z kierownica jeszcze nie robiłem.

gifek 
Forumowicz

Wysłany: 19-06-2019, 16:30   

spirosun napisał/a:
Ja wymieniałem na obszytą w poprzednim aucie, efekt super. wymiana calej kierownicy 15 min . koszt 170zl

kierownice.eu czy masz jakiś inny kontakt?

spirosun 
Forumowicz

Auto: Outlander III
Wysłany: 24-06-2019, 16:45   

znalazłem kiedyś na allegro ale to było ze 2-3 lata temu...nie mam już niestety tego w historii.

Raiz3n89 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.4 Pb
Wysłany: 08-09-2020, 18:16   

Panowie odświeże troche temat, czy któryś z kolegów zdecydował się już na takie rozwiązanie i może pochwalić się efektem? Mam bardzo styrane obszycie na kierownicy i już pojawiły sie dziury, chciałem wysłać kierownice do obszycia ale po pierwsze to nie moge uziemić auta na kilka dni a po drugie odstrasza mnie cena. Widzialem takie zestawy do samodzielnego obszycia na allegro już za ok 50zl, robota nie trudna ale ciekaw jestem jaki jest efekt.

stym 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander III PHEV 2015 polift
Wysłany: 01-10-2020, 10:14   

Raiz3n89 napisał/a:
Panowie odświeże troche temat, czy któryś z kolegów zdecydował się już na takie rozwiązanie i może pochwalić się efektem? Mam bardzo styrane obszycie na kierownicy i już pojawiły sie dziury, chciałem wysłać kierownice do obszycia ale po pierwsze to nie moge uziemić auta na kilka dni a po drugie odstrasza mnie cena. Widzialem takie zestawy do samodzielnego obszycia na allegro już za ok 50zl, robota nie trudna ale ciekaw jestem jaki jest efekt.

Witam,
ja robiłem coś takiego w poprzednim samochodzie, jakiś niecały rok temu. Teraz kupiłem auto już ze skórzaną kierownicą i na razie zainwestowałem w środki do regeneracji. Efekt jest ładny ale w dotyku to nie to samo (może się wyrobi).
W każdym bądź razie ogólnie polecam. Szczególnie jak masz już skórzaną kierownicę bo wtedy masz w kierownicy wycięte rowki na szwy. Ja obszywałem kierownicę gumową i musiałem sam te rowki żłobić co nie wyszło do końca idealnie bo skóra po naciąganiu troszkę zmieniła swoje położenie. Na początki troszkę się pomęczyłem ale jak już załapiesz o co chodzi to satysfakcja gwarantowana. Jak mnie zdenerwuje obecna kierownica to na pewno sobie coś takiego sprawię.
Co do samego procesu to jednak wygodniej jest to robić na zdjętej kierownicy niż w samochodzie. Końcówki skóry przy przyciskach sterowania warto podkleić.
P.S. Poszukaj na YT jest filmik z TVN Turbo i Grzesiu Duda pokazuje jak to się mniej więcej robi. Zawsze to jakaś pomoc.

kajos 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 Helmut
Wysłany: 01-10-2020, 16:07   

a nie wiecie moze czy kierownica z III pasuje do II ?

Odpowiedz do tematu