|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.5V6 GDI] Hałas podczas jazdy w trybie 4h |
Autor |
Wiadomość |
pelasio
Forumowicz

Auto: pajero '01 3.5 v6 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-06-2020, 11:43 [3.5V6 GDI] Hałas podczas jazdy w trybie 4h
|
|
|
Witam,
Dawno mnie nie było ale też nic się nie działo.
W skrócie, podczas jazdy z napędem na sam tył wszystko ok. Jak jadę na 4H to przy ok 100 - 120 zaczynają się delikatne wibracje i w aucie zaczyna się robić głośno, takie buczenie podobne do wycia mostu tylko ciszej, jakby jakieś łożysko (łożyska kół ok). Auto po wymianie czujników na reduktorze i w zasadzie od tej wymiany takie objawy. Byłem na reklamacji rozebrali reduktor jeszcze raz posprawdzali łożyska mówią, że ok jest wszystko, nie drążą dalej, pojeździli gablotą pół dnia i dla nich jest igła. Jakieś sugestie?
Jeszcze była sytuacja która mnie ewidentnie skłoniła do powrotu do serwisu kiedy jadąc około 60 km/h chciałem zmienić z 2h na 4h i auto zaczęło się trząść i coś chrobotać mocno. Zatrzymałem się szybko i na zatrzymanym zaskoczyło na 4h i więcej już tak nie było. Wszystkie pozycje sterowania napędami załączają się płynnie, tylko te wibracje i hałas. |
_________________ Pelasio |
|
|
|
 |
e88a
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi L200
|
Wysłany: 26-06-2020, 14:44
|
|
|
pelasio napisał/a: | Jak jadę na 4H to przy ok 100 - 120 |
A to nie jest tak że w trybie 4x4 można tylko do 100 km/h? |
_________________ 3 Diamenty |
|
|
|
 |
Sebastian_T
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2, 2011
Pomógł: 7 razy Dołączył: 26 Lut 2009 Posty: 229 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 28-06-2020, 08:39
|
|
|
Do 100 km/h (chociaż też słyszałem/czytałem, że do 80 km/h) można przełączać między 2h i 4h. Jechać na 4h można szybciej, nie pamiętam limitu. |
_________________ Sebastian_T |
|
|
|
 |
|
|