|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bizi78 29-01-2021, 16:12 |
Space Star 2019 1.2 CVT |
Autor |
Wiadomość |
mengagumkan [Usunięty]
|
Wysłany: 29-01-2021, 12:36 Space Star 2019 1.2 CVT
|
|
|
Prośba o pomoc - kto wie jak wymienić zespół wskaźnimów. Kupiłem Mirage/Space Star 1.2 CVT z USA i on ma zegary w milach (jednostkach amerykańskich). Sprzedający dealer dał mi zespół zegarów w jednostkach europejskich i powiedział, że mogę łatwo to sam wymienić ale ja absolutnie nie wiem jak się do tego zabrać. Może ktoś wie? |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 29-01-2021, 13:24
|
|
|
Ciekawe, a przebieg nie jest zapisany w liczniku czasem? Teraz to mocno utrudniona operacja. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 820 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20964 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 29-01-2021, 16:12
|
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=SL-w7VW-7Ho
Oczywiście wypadałoby pobłogosławić licznik u diagnosty, no chyba że przebieg jest ten sam .
Najlepiej skontaktuj się z forumowym ekspertem od miśków tokyo i dopytaj czy nie trzeba czegoś dodatkowo zrobić, typu dopisać vin do licznika, itp. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
mengagumkan [Usunięty]
|
Wysłany: 29-01-2021, 20:02 Space Star 2019 1.2 CVT
|
|
|
Dziekuję kolegom za odzew. Problem rozwiazalem sam. Robi sie to tak - kierownica maksymalnie do dołu, cienkim scyzorykiem delikatnie podwazyć zaczepy osłony wskaźników (wyczuć gdzie są) i zdjąć osłonę. Następnie odkręcić wkręt mocujący zespół wskaźników i znowu nożykiem delikatnie zwolnić 2 zatrzaski plastikowe po bokach u dołu i wyjąć zespół wskaźników. Teraz wystarczy wyjąć z tyłu wtyk i zainstalować nowy zespół wskaźników. Na szczęście odometr obu zwspołów miał zbliżony przebieg więc nie trzeba było prosić fachowca od komputera o zmianę wyświetlanego przebiegu w kilometrach.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. |
|
|
|
 |
|
|