|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Chooper 16-04-2007, 22:35 |
[Cari 1.9TD] 1.9 TD |
Autor |
Wiadomość |
daro.do [Usunięty]
|
Wysłany: 05-04-2007, 18:33 [Cari 1.9TD] 1.9 TD
|
|
|
Pisałem wcześniej o mojej carismie (nierówne obroty,chwlowe rechotanie,chwilowe zacinanie w czasie jazdy,poddymianie w czasie tych zacinań i w czasie nierównej pracy)-wymieniłem timing control i to nie pomogło ale po kilku dniach wykasowałem błędy z komputera i wszystko teraz gra -nie wiem tylko na jak długo.Czy jest możliwe że wszystkie te nieprawidłowości były spowodowane nie wykasowanymi błędami,i czy gość,który sprzedał mi to auto mógł je jakoś podszykować do sprzedarzy,tak żeby chwilowo wszystko grało?Tydzień po zakupie wymieniłem oleje,filtry,rozrząd i po następnych 10-15 dniach zauważyłem delikatne na początku zacinanie w czasie jazdy i potem stopniowo było coraz gożej.Wiem,że powiecie mi jeszcze o LDA ale powtarzam po wykasowaniu błędów wszystko jest ok.Co wy na to? |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 05-04-2007, 20:29
|
|
|
wiec jak ok, to czym sie przejmujesz? |
|
|
|
 |
carisma1 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-04-2007, 08:15 Re: 1.9 TD
|
|
|
daro.do napisał/a: | Pisałem wcześniej o mojej carismie (nierówne obroty,chwlowe rechotanie,chwilowe zacinanie w czasie jazdy,poddymianie w czasie tych zacinań i w czasie nierównej pracy)-wymieniłem timing control i to nie pomogło ale po kilku dniach wykasowałem błędy z komputera i wszystko teraz gra -nie wiem tylko na jak długo.Czy jest możliwe że wszystkie te nieprawidłowości były spowodowane nie wykasowanymi błędami,i czy gość,który sprzedał mi to auto mógł je jakoś podszykować do sprzedarzy,tak żeby chwilowo wszystko grało?Tydzień po zakupie wymieniłem oleje,filtry,rozrząd i po następnych 10-15 dniach zauważyłem delikatne na początku zacinanie w czasie jazdy i potem stopniowo było coraz gożej.Wiem,że powiecie mi jeszcze o LDA ale powtarzam po wykasowaniu błędów wszystko jest ok.Co wy na to? |
............skoro wiesz co napiszemy to po co pytasz?.......jak Ci nastepnym razem będzie ,,fikał" to znów jedź na usunięcie błędów............tylko gorzej jak ich nie będzie he he.
Na miejscu moderatora zasugerowałbym abyś nie zakładał tylu watków dot. tej samej sprawy. pozdro. |
|
|
|
 |
daro.do [Usunięty]
|
Wysłany: 16-04-2007, 19:39
|
|
|
witam ponownie - skończyły się moje problemy z autem!!! powodem tych niedomagań była głupia kostka którą ktoś złączył przewody czujnika wtrysku(tego przy wtryskiwaczu)-przewody nie miały odpowiedniego styku i przez to komp cały czas łapał błędy-do naprawy potrzebna była lutownica i cyna - koszt to 20zł i wszystko gra - pięknie chodzi-pozdrawiam |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 16-04-2007, 22:34
|
|
|
no to pogratulować a teraz życzenia noworoczne:
1. nie powielaj tematów
2. tytuł " [Cari 1.9TD] 1.9 TD " nic nie wnosi....postaraj sie aby tytuł sugerował albo nawiązywał do treści tematu
3. Dlaczego własne refleksje i rozważania opisujesz w dziale technicznym problemowym ? od tego jest dział ogólny...dlatego przenoszę
MYSLEĆ MYŚLEĆ MYŚLEĆ, a będzie dobrze i w przyszłości nikt Ci nie zamknie tematu ani nie nagrodzi redbarem
pozdrawiam |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
|
|