|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pajero gaśnie zaraz po odpaleniu |
Autor |
Wiadomość |
lk300
Nowy Forumowicz
Auto: opel
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-07-2020, 12:25 Pajero gaśnie zaraz po odpaleniu
|
|
|
Witam! Kolejny kaprys Pajero, po odpaleniu auta zaraz gaśnie ( lub obroty pójdą leciutko do góry a następnie na dół i zgaśnie). Oczywiście nie za każdym razem. Zgaśnie np. 2 razy nastepnie jakby nigdy nic pali normalnie przez kilka dni. Filtry wymienione, zbiornik 1,5 roku temu. |
|
|
|
 |
Mako69
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero IV 2008 Arab
|
Wysłany: 12-08-2020, 16:00
|
|
|
Witam, mam podobny problem z moim PIV 2008 3.2D. Po postoju samochodu, około doby, po uruchomieniu silnika od razu on gaśnie i jest problem z jego ponownym odpaleniem. Pomaga natomiast odpowietrzenie układu paliwowego przy pomocy pompki przy filtrze paliwa. Mam wrażenie, że podczas dłuższego postoju układ paliwowy zapowietrza się. Dodam, że problem ten wystąpił pare dni po wymianie filtra paliwa na nowy i jego odpowietrzeniu. Jakieś pomysły co może być grane? |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 14-08-2020, 09:38
|
|
|
Mako69 napisał/a: | Witam, mam podobny problem z moim PIV 2008 3.2D. Po postoju samochodu, około doby, po uruchomieniu silnika od razu on gaśnie i jest problem z jego ponownym odpaleniem. Pomaga natomiast odpowietrzenie układu paliwowego przy pomocy pompki przy filtrze paliwa. Mam wrażenie, że podczas dłuższego postoju układ paliwowy zapowietrza się. Dodam, że problem ten wystąpił pare dni po wymianie filtra paliwa na nowy i jego odpowietrzeniu. Jakieś pomysły co może być grane? |
Moze być dziura w układzie paliwowym nap w smoku na zbiorniku. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|
|