|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pajero Sport - oleje |
Autor |
Wiadomość |
typniepokorny86
Nowy Forumowicz
Auto: Shogun Sport
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-08-2020, 23:13 Pajero Sport - oleje
|
|
|
Witam,
pacjent to Shogun Sport 2002r., benzyna 3.0 V6, skrzynia automatyczna, reduktor Easy Select, tylny most LSD, przedni most z blokadą pneumatyczną (tudzież pneumatycznym załączaniem osi).
Jakie oleje lejecie do wymienionych wcześniej podzespołów? Najbardziej zależy mi na info na temat oleju do skrzyni i mostu LSD. Oleje wymienione w instrukcji już nie występują w sprzedaży. |
|
|
|
 |
seba86
Forumowicz
Auto: pajero sport 2.5
Pomógł: 4 razy Dołączył: 16 Maj 2015 Posty: 103 Skąd: Brzesko
|
Wysłany: 06-09-2020, 21:41
|
|
|
Ja lałem do mostu z lsd Ravenol LS SAE90, most przód Ravenol 80w90 API GL5, reduktor Ravenol TSG 75W90 API GL4 natomiast skrzynie biegów mam manualną więc tu się nie wypowiem |
|
|
|
 |
typniepokorny86
Nowy Forumowicz
Auto: Shogun Sport
|
Wysłany: 07-09-2020, 21:34
|
|
|
Dzięki wielkie za info.
Tak żeśmy też myśleli o Ravenolu.
Do autoamtu pewnie też się zaleje ravenola. Przynajmniej podają na stronie że jest zamiennikiem do numerów olejów Mitsubishi. |
|
|
|
 |
|
|