Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pajero Sport - oleje
Autor Wiadomość
typniepokorny86 
Nowy Forumowicz

Auto: Shogun Sport
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-08-2020, 23:13   Pajero Sport - oleje

Witam,
pacjent to Shogun Sport 2002r., benzyna 3.0 V6, skrzynia automatyczna, reduktor Easy Select, tylny most LSD, przedni most z blokadą pneumatyczną (tudzież pneumatycznym załączaniem osi).

Jakie oleje lejecie do wymienionych wcześniej podzespołów? Najbardziej zależy mi na info na temat oleju do skrzyni i mostu LSD. Oleje wymienione w instrukcji już nie występują w sprzedaży.

seba86 
Forumowicz

Auto: pajero sport 2.5
Wysłany: 06-09-2020, 21:41   

Ja lałem do mostu z lsd Ravenol LS SAE90, most przód Ravenol 80w90 API GL5, reduktor Ravenol TSG 75W90 API GL4 natomiast skrzynie biegów mam manualną więc tu się nie wypowiem

typniepokorny86 
Nowy Forumowicz

Auto: Shogun Sport
Wysłany: 07-09-2020, 21:34   

Dzięki wielkie za info.
Tak żeśmy też myśleli o Ravenolu.
Do autoamtu pewnie też się zaleje ravenola. Przynajmniej podają na stronie że jest zamiennikiem do numerów olejów Mitsubishi.

Odpowiedz do tematu