|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Szuranie po wymianie oleju |
Autor |
Wiadomość |
Przemek090
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander turbo
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-08-2020, 14:17 Szuranie po wymianie oleju
|
|
|
Witam serdecznie, otóż ostatnio na badaniu technicznym wynikł wyciek z dyfra. Samochód przeszedł wymianę oleju według specyfikacji producenta. Kiedy odebrałem auto mechanik pokazał zdjęcie z jeżem opiłków metalu na korku. Po ruszeniu słychać było szuranie tj. hamulec ręczny był zaciągnięty a oczywiście nie był. Stwierdził mechanik iż dźwięk się objawia tylko pod obciążeniem kół. Czy jest to najgorsza możliwość, że dyfer szlak trafił czy też jest może to do odratowania. Auto to OT1 Turbo. Dzięki bardzo za każdą podpowiedź. |
|
|
|
 |
roger18sx
Forumowicz
Auto: OUTLANDER 2.0T
|
Wysłany: 23-08-2020, 19:34
|
|
|
Mnie się wydaje że w Outku 1 tylny dyfer jest elementem który pierwszy się zużywa lub potrzebuje regulacji. Ja mam u siebie stukanie które raczej nie jest odczuwalne podczas jazdy lecz potrafi coś w nim terkotać gdy hamuje się silnikiem. Cięzko z czasem u mnie lecz jesienią rozbiorę go na części i bedę usuwał luzy.Podczas wymiany oleju nie zauważyłem opiłków.
Link do filmu. https://www.youtube.com/watch?v=TOF3JjqE-So |
|
|
|
 |
turbot
Nowy Forumowicz O1T
Auto: Outlander I Turbo, 2006
|
Wysłany: 17-09-2020, 21:12
|
|
|
Spotkałem się z teorią, że czasem spuszczenie starego oleju i wlanie nowego może ruszyć różne syfy z zakamarków, które następnie mogą trafić do łożysk i je uszkodzić. |
|
|
|
 |
|
|