|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jak sprawdzic czy dziala naped na przod na 4H |
Autor |
Wiadomość |
lakikwap
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Pinin
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-07-2020, 23:26 Jak sprawdzic czy dziala naped na przod na 4H
|
|
|
Cześć Wam. Mam prośbę o pomoc i poradę.
Pinin 2.0 gdi , oddałem do mechanika na wymianę wszystkich gumek w zawieszeniu głównie na 3 gumy w dyfsze przednim oraz na belce która trzyma skrzynie (belka też wymieniona finalnie bo zardzewiała). Do tej pory napędy działały jak powinny. Dziś jak go odebrałem na 2H mrugają na zielono kontrolki przednich kół (do tej pory mrugały tylko chwilkę przy dołączaniu/rozłączaniu 4H). Po drugie po dołączaniu 4H słychać było po ruszeniu kliknięcie z przodu, teraz tego nie słychać. Teraz jak kiedyś po dołączeniu 4H kontrolki ze stale mrugających świeca się ciągle na zielono.. czyli niby okej. ALE jednak nie czuje tego napędu, wcześniej dało się wyczuć że coś się zmieniło.
Pojechałem na piach spróbować. Na 2H, mieli tylko tył, na 4H bez zmian tylko mieli tył, nawet się zakopałem i przód nic a nic. Myślicie że coś jest nie tak? Czy na piachu nawet na 4H jak się zakopie to tylko tył mieli (bez zapiętej blokady międzyosiowej) czy jednak coś ten przód powinien dać znać.
Jak sprawdzic samemu czy dziala naped na przodzie, oraz jak to pokazac mechanikowi np. Na podnosniku?
(Na 4H powinien na podnosniku krecic sie wał jak ruszam kolami z przodu? Czy on zawsze sie kreci nawet na 2H bo dopiero w reduktorze sie rozlancza?)
Tak wygląda na filmiku- https://youtu.be/sjbni4UbHOg
Proszę o poradę czy mam jechać z pretensjami do mechanika. |
|
|
|
 |
|
|