|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przepustnica dziwne dźwięki - Outlander II 2,4 benzyna 2009 |
Autor |
Wiadomość |
stym
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III PHEV 2015 polift
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-10-2020, 09:58 Przepustnica dziwne dźwięki - Outlander II 2,4 benzyna 2009
|
|
|
Witam,
jestem nowym posiadaczem nienowego Outka. Jak to po zakupie auta muszę wszystkiego dotknąć sprawdzić i powymieniać. Zaciekawił mnie dziwny odgłos pochodzący spod maski. Jak się okazało na włączonym zapłonie przepustnica wydaje dzwięki jakby miała wysyłać fax. Szukałem na forum ale nie znalazłem odpowiedzi na to zjawisko. Jak że nie miałem do czynienia wcześniej z elektronicznie sterowanymi przepustnicami stwierdziłem że jest uszkodzona i kupiłem używaną inną. Po wymianie okazało się że dźwięk z nowej jest taki sam. Co do tego czy jest to przepustnica to po naciśnięciu pedału gazu ten sygnał zmienia swoje oblicze, dlatego stawiam na ten element (ale mogę się mylić). Jak samochód stoi na dworze to tego tak nie słychać ale w garażu robi się dziwnie. Oczywiście nagrałem całe zjawisko abyście porównali to w swoich samochodach.
https://youtu.be/L592Qi4U-E8
I teraz najważniejsze pytanie. Czy jest to normalny dźwięk działającego urządzenia i u Was jest tak samo czy mam jakiś uszkodzony element, który zaraz się popsuje, czy rzeczywiście mam na wyposażeniu fax ? |
|
|
|
 |
m_przemek
Forumowicz
Auto: Outlander II LPG, Colt 1,3 LPG
|
Wysłany: 01-10-2020, 17:54
|
|
|
Muszę Cię zmartwić kolego boooooo niestety ten typ tak ma . Mój ma identycznie, a jak miałem styczność z 5 innymi sztukami oczywiście benzyna odgłosy identyczne jak u Ciebie. Może w wysokoprężnych silnikach tego nie ma, ale nie wiem bo nie miałem możliwości bliższego spotkania. Olej to i szerokości oraz spokojnego użytkowania. |
|
|
|
 |
stym
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III PHEV 2015 polift
|
Wysłany: 02-10-2020, 08:34
|
|
|
Dzięki za odpowiedź. Wcale mnie nie zmartwiłeś, no może tylko świadomość że kupiłem niepotrzebnie przepustnicę, ale zawsze może być na wymianę albo na sprzedaż. Kolejna niepokojąca rzecz do odhaczenia . |
|
|
|
 |
|
|