|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Czy Carisma ma jakikolwiek ocynk? |
Autor |
Wiadomość |
mateo1992
Forumowicz
Auto: Audi 80 B4
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-09-2020, 19:26 Czy Carisma ma jakikolwiek ocynk?
|
|
|
Witam,
Carisma rok 2003, 1.9 DID.
Czy te auta miały jakiś ocynk na tamte czasy? Bo powiem Wam, że jakoś specjalnie mnie to auto nie zaskoczyło blacharką mimo swojej potężnej wagi. Pod listwami minimalne naloty są często na większości drzwi, do tego prawe nadkole okazało się że w moim egzemplarzu było szpachlowane, o co nie mam pretensji bo jednak szpachla to nie metal, ale wydaje mi się że coś za dużo tej rdzy. Z góry dzięki za odpowiedzi. |
|
|
|
 |
MichciuGT
Mitsumaniak
Auto: Galant Kombi 6A13
Pomógł: 22 razy Dołączył: 15 Kwi 2014 Posty: 1012 Skąd: Marki
|
Wysłany: 14-09-2020, 22:23
|
|
|
mam wrażenie że za dużo wymagasz od 17 letniego samochodu które pewnie nie było konserwowane, nie wiem czy carisma poliftowa miała ocynk, ale stawiam że nie, np. przy wlewie paliwa jest u mnie zjedzone dookoła, pod listwami w drzwiach zbiera się błoto i koroduje w najniższym miejscu, w miejscu łączenia tylnego zderzaka z nadkolem coś się pewnie wyciera i rdza wchodzi do akcji, ale ogólnie i tak jest lepiej z zabezpieczeniem niż np. w galantach |
_________________ 2020 - Czarny Galant Avance 2.5l
2019-2019 sprzedana Czerwona Yamaha YZF-R125
Bordowa Poliftowa Carisma 1.8 GDI
Są trzy wersje: moja, wasza i ta prawdziwa
Życie jest ładne póki nie dotyka się go. |
|
|
|
 |
mateo1992
Forumowicz
Auto: Audi 80 B4
|
Wysłany: 15-09-2020, 11:06
|
|
|
Dzięki Wielkie za odpowiedź Napisałeś to tak, jakbyś oglądał moje auto, dokładnie tak jest, oprócz wlewu paliwa, mam zdrowiutki.
Ogólnie mój egzemplarz nie był garażowany, wcześniej jeździłem raczej autami z lat 90, dlatego 17 letnia carisma jest dla mnie można powiedzieć "nowym" autem, więc trochę się zdziwiłem tym bardziej, że biorąc pod uwagę stan blacharski starych samochodów, w większości tak jak Corolla E10 z 96r. w wersji USA, była w bardzo zadbanym stanie blacharskim, ale to pewnie wynikało też z tego że mało kiedy wyjeżdżała i stała w garażu zabezpieczona pokrowcem. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24299 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 15-09-2020, 20:46
|
|
|
mateo1992 napisał/a: | w wersji USA | weź pod uwagę, że są stany, w których zima nie istnieje - tam się sprawdza inne miejsca, np. jak wygląda czarna skóra spalona słońcem Kalifornii |
|
|
|
 |
|
|