|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Lancer 1.6 113km - swap silnik, i inne |
Autor |
Wiadomość |
Boncky
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 94`GTI 1.8
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-07-2020, 07:44 Lancer 1.6 113km - swap silnik, i inne
|
|
|
Witam,
przeszukałem forum, trochę się dowiedziałem ale jednak nie do końca, dlatego pozwolę sobię założyć ten temat. Może ktoś mi pomoże:)
Lancer v 1995r pod maską 1.6 113 Koni
Silnik umarł.
1. Swap silnika, co można włożyć mocniejszego bez żadnych modyfikacji ? jaka jednostka z jakich aut z jakich roczników ? która jest najlepszym kompromisem mocy w stosunku do ceny i dostepności
2. Swap silnika - co można włożyć z lekkimi modyfikacjami, tzn np łapa silnika, przewody itd... ( lekkie modyfikacje to takie w których nie musisz przerabiać ściany grodziowej, spawać nowej miski czy zmieniac belki z zawiasu... czyli teoretycznie do zrobienia dla majsterkowicza)
3. Hamulce - z jakiego modelu zaciski będa pasować bez żadnej modyfikacji do lancera ? przód. Tył zamiast bębnów tarcze - z czego ?
4. Pakiet Evo II lub III - czy gdzieś są dostępne ? czy może ktoś w PL ma ? gdzie można kupić komplet lub jakąś część ?
5. Tapicerka - z jakiego modelu można wsadzć bez modyfikacji tapicerkę typu recaro...
Dziękuję za pomoc i odpowiedzi, myślę że przyda się to też na przyszłość bo trochę tematów jest, ale urywają się szybko |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11157 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 30-08-2020, 10:44
|