Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
L200 huczenie pod podłogą i rozłączające się napędy
Autor Wiadomość
Inariusz 
Nowy Forumowicz

Auto: L200
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-10-2020, 11:54   L200 huczenie pod podłogą i rozłączające się napędy

Szanowni Forumowicze

Niestety po przejechaniu 220k km z moim L200 zaczęło dziać się coś niedobrego. W pierwszej kolejności pojawiło się buczenie/huczenie z okolicy lewego przedniego koła, ale teraz już wiem że dochodzi spod podłogi kierowcy.
Na początku myślałem, że to łożysko/piasta ale po wymianie obydwu objaw nie tylko nie ustąpił ale zaczął się nasilać. Za radą warsztatu wymieniłem tarcze, klocki i nic. Teraz czuje nawet drżenie podłogi pod stopami.
Dzisiaj w trakcie jazdy zaczęły migać kontrolki przedniego napędu i mam wrażenie, że się odłączył. Warsztat w którym robiłem naprawy odmówił mi dalszej pracy z autem, gdyż jak twierdzą nie znają się na napędach 4x4.

Nie chcę jechać do kolejnego mechanika bez wiedzy na temat możliwych scenariuszy usterki.

Liczę na Waszą pomoc.

Może znacie jakiegoś dobrego mechanika w woj. łódzkim, który mógłby uczciwie zająć się tematem.

Pacjent to L200 2.5 DiD (131 kW) rok produkcji 2011.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelkie możliwe sugestie.

Artur

nommo 
Nowy Forumowicz

Auto: L200 2016
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-10-2020, 20:46   

A półośka nie ma bicia.

Odpowiedz do tematu