Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wymiana opon zimowych z czujnikami ciśnienia
Autor Wiadomość
Kulos50 
Forumowicz

Auto: ASX 2019
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-10-2020, 19:05   Wymiana opon zimowych z czujnikami ciśnienia

Witam. Mam pytanie, Kilka miesięcy temu kupiłem nowego asx , oczywiście z racji pory roku , założone opony to letnie z czujnikami ciśnienia. Dostałem również komplet opon zimowych ale nie spytałem czy tam też są czujniki ciśnienia, jak myślicie? W obu kompletach powinny być czujniki? Czy nie ma reguły?
Bo zbliża się zima i zaraz będzie trzeba wymienić oponki na zimowe a nie chce żeby mi później jakaś kontrolka od ciśnienia opon piszczała po wymianie...

Pozdrawiam

RomanK61 
Mitsumaniak

Auto: ASX 1,6 117KM z 2015r. Diamant
Wysłany: 27-10-2020, 19:13   

Nie piszczy tylko miga.mam zimówki bez czujników i jest to denerwujące bo żeby komputer coś wyświetlał to muszę za każdym razem naciskać na guzik .

Laknat 
Forumowicz

Auto: ASM MY17
Wysłany: 28-10-2020, 06:15   

W oponach czujników nie ma. Są przy wentylach w feldze. Więc jak masz same opony to przekładasz je na felgi które masz i będą z czujnikami. Jak jest taki sam rozmiar jak w letnich to wszystko powinno być ok. Jak jest inny rozmiar to trzeba zaprogramować w komputerze drugi komplet.

Manola 
Forumowicz

Auto: Mitshubishi ASX Black
Wysłany: 24-11-2020, 08:42   

Witam
RomanK61
mam pytanie
co do tego migania
jak zakupie felgi 18" bez czujników i założę oponki to idzie z tym jeździć?
nie wydaje dźwięków żadnych?

ps. też dostałem oponki zimowe, dali czemu nie brać. a w oponach czujników nie ma prawda, są zainstalowane na feldze, ostrożnie przy podmianach oponek, aby zakład wulkanizacyjny nie zerwał, no i nie porysował felg.
pozdrawiam

hilary4 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitschubishi ASX 2018
Wysłany: 24-11-2020, 10:38   

Do zainteresowanych podaję stronę z czujnikami http://sensorytpms.pl/sam...ubishi-asx-2014
Mając drugi komplet kół a brak czujników zamawiasz zakładasz i po sprawie, byłem osobiście w tym zakładzie czujniki zostały zaprogramowane i zero problemów.

Odpowiedz do tematu