Wymiana opon zimowych z czujnikami ciśnienia |
Autor |
Wiadomość |
Kulos50
Forumowicz
Auto: ASX 2019
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-10-2020, 19:05 Wymiana opon zimowych z czujnikami ciśnienia
|
|
|
Witam. Mam pytanie, Kilka miesięcy temu kupiłem nowego asx , oczywiście z racji pory roku , założone opony to letnie z czujnikami ciśnienia. Dostałem również komplet opon zimowych ale nie spytałem czy tam też są czujniki ciśnienia, jak myślicie? W obu kompletach powinny być czujniki? Czy nie ma reguły?
Bo zbliża się zima i zaraz będzie trzeba wymienić oponki na zimowe a nie chce żeby mi później jakaś kontrolka od ciśnienia opon piszczała po wymianie...
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
RomanK61
Mitsumaniak
Auto: ASX 1,6 117KM z 2015r. Diamant
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Paź 2016 Posty: 169 Skąd: okolice Wadowic
|
Wysłany: 27-10-2020, 19:13
|
|
|
Nie piszczy tylko miga.mam zimówki bez czujników i jest to denerwujące bo żeby komputer coś wyświetlał to muszę za każdym razem naciskać na guzik . |
_________________ RomanK |
|
|
|
 |
Laknat
Forumowicz
Auto: ASM MY17
Pomógł: 13 razy Dołączył: 27 Lis 2018 Posty: 429 Skąd: Polska
|
Wysłany: 28-10-2020, 06:15
|
|
|
W oponach czujników nie ma. Są przy wentylach w feldze. Więc jak masz same opony to przekładasz je na felgi które masz i będą z czujnikami. Jak jest taki sam rozmiar jak w letnich to wszystko powinno być ok. Jak jest inny rozmiar to trzeba zaprogramować w komputerze drugi komplet. |
|
|
|
 |
Manola
Forumowicz
Auto: Mitshubishi ASX Black
|
Wysłany: 24-11-2020, 08:42
|
|
|
Witam
RomanK61
mam pytanie
co do tego migania
jak zakupie felgi 18" bez czujników i założę oponki to idzie z tym jeździć?
nie wydaje dźwięków żadnych?
ps. też dostałem oponki zimowe, dali czemu nie brać. a w oponach czujników nie ma prawda, są zainstalowane na feldze, ostrożnie przy podmianach oponek, aby zakład wulkanizacyjny nie zerwał, no i nie porysował felg.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
hilary4
Nowy Forumowicz
Auto: Mitschubishi ASX 2018
|
Wysłany: 24-11-2020, 10:38
|
|
|
Do zainteresowanych podaję stronę z czujnikami http://sensorytpms.pl/sam...ubishi-asx-2014
Mając drugi komplet kół a brak czujników zamawiasz zakładasz i po sprawie, byłem osobiście w tym zakładzie czujniki zostały zaprogramowane i zero problemów. |
|
|
|
 |
|