|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Carismy 1.9 D - zawory EGR bardzo szybko się brudzą |
Autor |
Wiadomość |
paranoise
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 D
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-12-2020, 20:16 Carismy 1.9 D - zawory EGR bardzo szybko się brudzą
|
|
|
Witam. Jestem posiadaczem Carismy 1.9 D rocznik 2001. Blisko rok temu robiłem jakieś poważniejsze naprawy dotyczące głowicy cylindrów. Po miesiącu nagle zaczęło się coś dziać z silnikiem - nagły spadek mocy, żółta lampka - najprawdopodobniej turbina. Na szczęście mechanik orzekł, że to tylko zabrudzone EGR i za niewielkie pieniądze wyczyścił mi je. Tyle że podobny problem w tym roku pojawił mi się jeszcze z dwa albo trzy razy. Za każdym razem decydowałem się na czyszczenie, bo i sam mechanik niczego innego nie proponował. Zasugerował, że może za wolno jeżdżę i po prostu go duszę, ale naprawdę nie sądzę. Sam mówił, że musiałbym jeździć jak stara baba, no a to jednak nie jest mój styl jazdy. Brał pod uwagę też jakieś problemy z katalizatorem. Ktoś mi sugerował, że może zawory trzeba wymienić albo naprawić, ale ja nie mam o tym pojęcia i też nie chciałbym niczego wymieniać jeśli to by nie miało mi nic dać. Ktoś spotkał się z podobnym problemem albo ma pomysły o co może chodzić? |
|
|
|
 |
|
|