Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Konserwacja podwozia , budy.
Autor Wiadomość
kazma 
Nowy Forumowicz

Auto: outlander 1 2.4 mivec
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-05-2020, 05:55   Konserwacja podwozia , budy.

Witam.

Jestem posiadaczem wersji 2.4 mivec i w moim aucie poprzedni właściciel robił konserwację podwozia w dużym stopniu dobrze ale jednak nieumiejętnie. Głównie chodzi o tył samochodu a konkretnie kilka miejsc np odpływy z tyłu powierzchnia pod bakiem. Moje pytanie jest takie czy ktoś z was dawał dół do całkowitego wyczyszczenia czyli zdarcia położonych wcześniej powłok? Zabrałem się także za czyszczenie i przeglądanie budy w środku w sektorze od połowy do tyłu samochodu naloty były w 3 miejscach pod tą pastą co daje się na łączeniach na odcinkach do 3 cm. Czy w tym przypadku warto pomyśleć o całkowitym nie wiem piaskowaniu samej budy ?

Prosiłbym o jakieś sugestie, ewentualnie czy możecie kogoś polecić w województwie
warmińsko-mazurskim.

Fighter001 
Forumowicz

Auto: Colt CZC Turbo
Wysłany: 14-05-2020, 15:07   

Jeżeli nie zrobisz tego sam to cena takiej usługi może wynieść kilka tysięcy. Outlander gnije na zgrzewach blach, po zdarciu gumy która powinna ochraniać zgrzewy okazuje się że jest rdza. W dziale nasze miski kolega piaskowal podwozie, wątpię żeby ktoś Ci to zrobił bo jest to po prostu nie opłacalne dla warsztatu.

Hakuna_Matata 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant, Outlander I 2.0 t 4WD
Wysłany: 27-01-2021, 12:27   

Hej, hej,
ja znalazłem takie ogłoszenie, może oni pomogą.
Szukam firmy, która zajmie się moimi sankami, tylko trochę bliżej Rybnika. Może, ktoś z Was szanowni forumowicze zna mechanika na Śląsku, który robi takie rzeczy.

https://allegrolokalnie.pl/oferta/regeneracja-skup-sprzedaz-sanki-tylne-outlander-i

Pozdrawiam

Fighter001 
Forumowicz

Auto: Colt CZC Turbo
Wysłany: 27-01-2021, 23:56   

Przecież na allegro za parę stów są nowe.

Rafik83 
Forumowicz
Moc z wami.

Auto: Mitsubishi Outlander Turbo
Kraj/Country: Norway
Wysłany: 29-01-2021, 11:42   Re: Konserwacja podwozia , budy.

kazma napisał/a:
Witam.

Jestem posiadaczem wersji 2.4 mivec i w moim aucie poprzedni właściciel robił konserwację podwozia w dużym stopniu dobrze ale jednak nieumiejętnie. Głównie chodzi o tył samochodu a konkretnie kilka miejsc np odpływy z tyłu powierzchnia pod bakiem. Moje pytanie jest takie czy ktoś z was dawał dół do całkowitego wyczyszczenia czyli zdarcia położonych wcześniej powłok? Zabrałem się także za czyszczenie i przeglądanie budy w środku w sektorze od połowy do tyłu samochodu naloty były w 3 miejscach pod tą pastą co daje się na łączeniach na odcinkach do 3 cm. Czy w tym przypadku warto pomyśleć o całkowitym nie wiem piaskowaniu samej budy ?

Prosiłbym o jakieś sugestie, ewentualnie czy możecie kogoś polecić w województwie
warmińsko-mazurskim.

Jest firma w Olsztynie za rozebranie całego dołu piaskowanie i epoxyd plus profile zamknięte, prasowanie PU w wachacze i ustawienie zbieżności 5K pln

http://autoservis.olsztyn.pl/konserwacja-podwozia/

Odpowiedz do tematu