|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Konserwacja podwozia , budy. |
Autor |
Wiadomość |
kazma
Nowy Forumowicz
Auto: outlander 1 2.4 mivec
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-05-2020, 05:55 Konserwacja podwozia , budy.
|
|
|
Witam.
Jestem posiadaczem wersji 2.4 mivec i w moim aucie poprzedni właściciel robił konserwację podwozia w dużym stopniu dobrze ale jednak nieumiejętnie. Głównie chodzi o tył samochodu a konkretnie kilka miejsc np odpływy z tyłu powierzchnia pod bakiem. Moje pytanie jest takie czy ktoś z was dawał dół do całkowitego wyczyszczenia czyli zdarcia położonych wcześniej powłok? Zabrałem się także za czyszczenie i przeglądanie budy w środku w sektorze od połowy do tyłu samochodu naloty były w 3 miejscach pod tą pastą co daje się na łączeniach na odcinkach do 3 cm. Czy w tym przypadku warto pomyśleć o całkowitym nie wiem piaskowaniu samej budy ?
Prosiłbym o jakieś sugestie, ewentualnie czy możecie kogoś polecić w województwie
warmińsko-mazurskim. |
|
|
|
 |
Fighter001
Forumowicz
Auto: Colt CZC Turbo
Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Lip 2017 Posty: 105 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 14-05-2020, 15:07
|
|
|
Jeżeli nie zrobisz tego sam to cena takiej usługi może wynieść kilka tysięcy. Outlander gnije na zgrzewach blach, po zdarciu gumy która powinna ochraniać zgrzewy okazuje się że jest rdza. W dziale nasze miski kolega piaskowal podwozie, wątpię żeby ktoś Ci to zrobił bo jest to po prostu nie opłacalne dla warsztatu. |
|
|
|
 |
Hakuna_Matata
Nowy Forumowicz
Auto: Galant, Outlander I 2.0 t 4WD
|
|
|
|
 |
Fighter001
Forumowicz
Auto: Colt CZC Turbo
Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Lip 2017 Posty: 105 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 27-01-2021, 23:56
|
|
|
Przecież na allegro za parę stów są nowe. |
|
|
|
 |
Rafik83
Forumowicz Moc z wami.

Auto: Mitsubishi Outlander Turbo
Kraj/Country: Norway
Dołączył: 15 Kwi 2020 Posty: 551 Skąd: Jeziorany, Złocieniec, Oslo
|
Wysłany: 29-01-2021, 11:42 Re: Konserwacja podwozia , budy.
|
|
|
kazma napisał/a: | Witam.
Jestem posiadaczem wersji 2.4 mivec i w moim aucie poprzedni właściciel robił konserwację podwozia w dużym stopniu dobrze ale jednak nieumiejętnie. Głównie chodzi o tył samochodu a konkretnie kilka miejsc np odpływy z tyłu powierzchnia pod bakiem. Moje pytanie jest takie czy ktoś z was dawał dół do całkowitego wyczyszczenia czyli zdarcia położonych wcześniej powłok? Zabrałem się także za czyszczenie i przeglądanie budy w środku w sektorze od połowy do tyłu samochodu naloty były w 3 miejscach pod tą pastą co daje się na łączeniach na odcinkach do 3 cm. Czy w tym przypadku warto pomyśleć o całkowitym nie wiem piaskowaniu samej budy ?
Prosiłbym o jakieś sugestie, ewentualnie czy możecie kogoś polecić w województwie
warmińsko-mazurskim. |
Jest firma w Olsztynie za rozebranie całego dołu piaskowanie i epoxyd plus profile zamknięte, prasowanie PU w wachacze i ustawienie zbieżności 5K pln
http://autoservis.olsztyn.pl/konserwacja-podwozia/ |
_________________ Nie trać głowy jutro dzień zupełnie Nowy. |
|
|
|
 |
|
|