|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] Zakup Pajero IV |
Autor |
Wiadomość |
Piksel
Nowy Forumowicz
Auto: Brak
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-04-2021, 09:38 [3.2 DID] Zakup Pajero IV
|
|
|
Witam Wszystkich,
Jestem na etapie szukania i wybór padł na PIV. Problem polega jednak na tym, że na popularnych portalach aukcyjnych, modeli tych jak na lekarstwo Jedyne ogłoszenie jakie zwróciło moją uwagę znajduje się w sprzedaży przez PKO, jako auto z zajęcia.
https://aukcje.pkoleasing.pl/pl/auctions/details/mitsubishi-pajero-32-di-d-dpf-instyle-4wd-at/m93pj76e
Myślicie, że propozycja jest godna uwagi? Szczerze przyznam, że o tego typu autach mam pojęcie bliskie 0, i nie wiem, czy nie utopię wybierając właśnie tego.
Chciałbym również dopytać jak u Was wyglądał "proces nabycia" PIV? Długo czekaliście na swoje perełki? Są może jakieś portale poza popularnym otomoto, czy allegro, na których mógłbym znaleźć coś godnego uwagi? |
|
|
|
 |
eMKas
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero IV
|
Wysłany: 08-04-2021, 10:13
|
|
|
Cześć,
według mnie samochód o który pytasz jest niewart swojej ceny, cały porysowany więc na pewno jazda terenowa nie była mu obca (zapytaj o zdjęcia podwozia - na pewno nie będzie ciekawie), wytarte plastiki w środku, wytarty fotel kierowcy - osobiście sam bym nawet nie pojechał go oglądać patrząc po zdjęciach.
Mój z 2010 roku wygląda przy nim jak nówka
PIV w dobrym stanie ogólnie jest ciężko znaleźć, ja obejrzałem około 20-30 egzemplarzy zanim znalazłem swojego
Spróbuj poszukać tu na forum, na grupach Pajero na fb, na olx/otomoto wszystkie które obejrzałem były nie warte uwagi (nie wiem jak jest teraz). |
|
|
|
 |
Piksel
Nowy Forumowicz
Auto: Brak
|
Wysłany: 08-04-2021, 18:11
|
|
|
Czy ktoś z członków forum pracuje może w ASO i mógłby sprawdzić co dokładnie działo się z autem JMGLYV98WGJ600704 ?
Jest podana informacja, że auto miało 3 szkody, ale niestety są to jakieś informacje pobieżne jedynie. Poza tym fajnie byłoby wiedzieć co z autem było robione przez czas użytkowania. Zdaniem sprzedającego było stale serwisowane w ASO. |
|
|
|
 |
d007
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero IV 3,2 DiD 2009
|
Wysłany: 16-04-2021, 21:45
|
|
|
Szukaj krajowych. Będziesz miał przynajmniej przebieg udokumentowany. Wbrew pozorom dużo się tego w polskich salonach sprzedało. Popytaj u mechaników w swojej okolicy co robią Mitsubishi, może któryś z klientów nosi się z zamiarem sprzedaży. Taki mechanik zazwyczaj zna samochód. Wtedy też auto będzie pewniejsze niż z ogłoszenia. Nie będzie łatwo ale za dobrą sztukę z w wieku ok 10 lat trzeba ok 50 000 zł położyć. |
|
|
|
 |
|
|