Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki Hak
Autor Wiadomość
VG 
Forumowicz

Auto: 2x Outek 2.0/2.2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-01-2021, 11:59   Jaki Hak

Chce zamontować hak do swojego O3 głównie do bagażnika rowerowego ale od czasu do czasu do przyczepki a może w przyszłości do przyczepy kampingoej. Szukam coś porządnego , możecie coś doradzić ?
A i jeszcze uwaga : montaż będę wykonywał w autoryzowanym serwisie bo mam jeszcze rok gwarancji

tedi_k 
Nowy Forumowicz
Ford-ekspert

Auto: Outlander PHEV 2019
Wysłany: 26-01-2021, 12:15   Re: Jaki Hak

VG napisał/a:
Chce zamontować hak do swojego O3 głównie do bagażnika rowerowego ...

Najprościej oryginalny...
Jeśli Kolega nie ma alergii na używane - to leży sobie właściwy tutaj: https://allegro.pl/oferta/outlander-iii-hak-holowniczy-modul-kompletny-klucz-9891996396

Wczoraj kupiłem dla siebie podobny, choć tańszy (i do tego z Warszawy... ;-) ) - więc odrobinę za późno...

BTW - montaż takiego nie jest jakoś skomplikowany i nie ingeruje w wiązki, więc czy musi w tym brać udział ASO to bym dyskutował...

VICpb 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 '17
Wysłany: 26-01-2021, 14:25   

Nie mam porownania z innymi rozwiazaniami ale tez mialem 2 lata temu ten dylemat i obawe o strate gwarancji, zdecydowalem sie na oryginalny w ASO.
Hak jak hak, spelnia swoje oczekiwania. Wtedy z tego co pamietam wszystko kosztowalo mnie ~2,4kPLN.

Brodzins 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2016 2.0 Pb CVT
Wysłany: 27-01-2021, 12:19   

Ja mam hak marki Steinhoff, montowany w ASO.
Spełnia swoje zadanie, jedynie na minus zasługuje zabezpieczenie antykorozyjne.
W lecie demontowałem gniazdo haka i gniazdo zasilania, żeby wyczyścić i przemalować metalowe elementy.

Tak to działa bez zarzutu :)

VICpb 
Forumowicz

Wysłany: 27-01-2021, 13:53   

VICpb napisał/a:
Nie mam porownania z innymi rozwiazaniami ale tez mialem 2 lata temu ten dylemat i obawe o strate gwarancji, zdecydowalem sie na oryginalny w ASO.
Hak jak hak, spelnia swoje oczekiwania. Wtedy z tego co pamietam wszystko kosztowalo mnie ~2,4kPLN.

jeszcze jedno, ten oryginalny ostatecznie wymagal wyciecia kawalka zderzaka, po fakcie w necie znalazlem ze sa takie ktore tego nie wymagaja. mi to osobiscie nie przeszkadza bo wyciecie jest niewielki i dobrze zrobione ale dla informacji....

VG 
Forumowicz

Wysłany: 28-01-2021, 17:58   

VICpb napisał/a:

jeszcze jedno, ten oryginalny ostatecznie wymagal wyciecia kawalka zderzaka, po fakcie w necie znalazlem ze sa takie ktore tego nie wymagaja.

O dzięki kolegom za informacje , pytanie czy w ASO są takie bez wycinania ?
ASO ze względu na gwarancje

Brodzins 
Mitsumaniak

Wysłany: 28-01-2021, 19:53   

Dużo macie wycięte? Nigdy nie traktowałem tego jako problem :)

Ja mam podcięty ten rant czarny plastikowy. Ale i tak pod spodem auta to jest i nic nie widać

VG 
Forumowicz

Wysłany: 29-01-2021, 15:05   

Dostałem wycenę , z montażem ponad 4 000 zł :shock:
czy ten hak z linka powyżej będzie pasować do mojego z 2017 ?

eremita 
Mitsumaniak

Auto: Outlander III DID
Wysłany: 29-01-2021, 15:26   

VG napisał/a:
Dostałem wycenę , z montażem ponad 4 000 zł

Grubo ja dałem 620zł za hak Steinhoff co do montażu zostanę bohaterem swojego garażu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Co do samych haków to słyszałem opinię że do wożenia bagażnika rowerowego lepiej mieć hak co ma kulę na stałe przykręconą a nie te na klik

VICpb 
Forumowicz

Wysłany: 29-01-2021, 17:16   

eremita napisał/a:
VG napisał/a:
Dostałem wycenę , z montażem ponad 4 000 zł

Grubo ja dałem 620zł za hak Steinhoff co do montażu zostanę bohaterem swojego garażu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Co do samych haków to słyszałem opinię że do wożenia bagażnika rowerowego lepiej mieć hak co ma kulę na stałe przykręconą a nie te na klik

Faktycznie grubo z tymi 4kPLN (moje 2,4kPLN wtedy mi sie wydalo duzo ale nie w ASO mi powiedzieli kolo 1,7-1,8k wiec aby nie narazac gwarancji postanowilem "przeplacic").
Ja mam na klik i woze tylko platforme na 4 rowery w miesiacach letnich i nie zauwazylem jakiegokolwiek problemu.

Odnosnie wyciecia, wlasnie zrobilem fotke, jako ze jest brudny to moze przerazac ale w realu to nie wyglada tak zle ;-)

https://zapodaj.net/c2590d10af644.jpg.html

Chyba ze za te 4kPLN zaproponowali Ci hak elektrycznie skladany, to by jedynie tlumaczylo ta cene.

VG 
Forumowicz

Wysłany: 29-01-2021, 22:17   

VICpb napisał/a:

Chyba ze za te 4kPLN zaproponowali Ci hak elektrycznie skladany, to by jedynie tlumaczylo ta cene.

Tego sie nie dowiedziałem bo mnie trochę zatkało , hak coś ~2,4k wiązka ~0,7k montaż ~1k. Nie mam pojęcia jaki , ale dla mnie za drogo jednak.
Nie wiem jak z gwarancją gdy sam zamontuje (gdzieś taniej)

Brodzins 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-01-2021, 19:51   

VICpb napisał/a:
Odnosnie wyciecia, wlasnie zrobilem fotke, jako ze jest brudny to moze przerazac ale w realu to nie wyglada tak zle

https://zapodaj.net/c2590d10af644.jpg.html

Źle nie wygląda, ale przy tym steinhoffa to mam tylko trochę skrobnięty ten czarny plastik pod tą srebrną listwą...

zdjęcie z neta, ale tak to dokładnie wygląda. Srebrna listwa nie jest ruszona

Odpowiedz do tematu