Falujące Obroty Mitsubshi Outlader 2.4 LPG |
Autor |
Wiadomość |
Jacek390
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 2
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-03-2018, 15:08 Falujące Obroty Mitsubshi Outlader 2.4 LPG
|
|
|
Witam. Od Listopada zeszłego roku mam założony gaz z wyższej półki od niedawna zauważyłem takie objawy. Czasami na wolnych obrotach zwłaszcza na światłach falują obroty. Instalacje nie pokazuje żadnych błędów. Po wyłączeniu gazu i ponownym załączeniu problem znika. Po moich obserwacjach zauważyłem że ten problem pojawia się jak na zewnątrz jest ujemna temperatura. Oczywiście na benzynie jest OK. Czy ktoś miał podobne objawy |
_________________ Jacek. K. |
|
|
|
 |
kruhy84
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Wrz 2017 Posty: 168 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 28-03-2018, 15:27
|
|
|
nie ważne z której półki gaz, tylko jak zamontowany i ustawiony. |
|
|
|
 |
Jacek390
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 2
|
Wysłany: 28-03-2018, 15:33
|
|
|
Gaz założony u najlepszego gazownika w okolicy z samymi bdb opiniami . Od 25 lat na rynku. w poprzednim samochodzie 100 tyś na gazie bez awarii. |
_________________ Jacek. K. |
|
|
|
 |
czaviar
Nowy Forumowicz
Auto: C-Crosser 2.4
|
Wysłany: 26-01-2021, 12:45 Re: Falujące Obroty Mitsubshi Outlader 2.4 LPG
|
|
|
Jacek390 napisał/a: | Witam. Od Listopada zeszłego roku mam założony gaz z wyższej półki od niedawna zauważyłem takie objawy. Czasami na wolnych obrotach zwłaszcza na światłach falują obroty. Instalacje nie pokazuje żadnych błędów. Po wyłączeniu gazu i ponownym załączeniu problem znika. Po moich obserwacjach zauważyłem że ten problem pojawia się jak na zewnątrz jest ujemna temperatura. Oczywiście na benzynie jest OK. Czy ktoś miał podobne objawy |
Udało Ci się rozwiązać problem ? U mnie od niedawna to samo. |
|
|
|
 |
m_przemek
Forumowicz
Auto: Outlander II LPG, Colt 1,3 LPG
|
Wysłany: 26-01-2021, 19:46
|
|
|
Witam miałem ostatnio podobny problem, ale w colcie wina leżała w regulacji lpg. Z informacji od "gazownika" problemem były temperatury, parownik szybciej się nagrzewał od silnika co skutkowało podczas przełączania na gaz mocnym spadkiem obrotów i falowaniem. Zostawiłem mu na dzień auto i mi to wyregulował działa teraz ok. |
|
|
|
 |
|