|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] Wymiana czujników na reduktorze |
Autor |
Wiadomość |
mBoder
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero IV
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-01-2021, 21:50 [3.2 DID] Wymiana czujników na reduktorze
|
|
|
Witam wszystkich.
Mam samochód Pajero 4 po lifcie z 2014 roku z silnikiem 3,2 DiD. Po ostatniej wklejce w błocie uszkodziłem czujnik/czujniki na reduktorze. Jestem pewny ze to one - proszę zatem nie drożmy tematu, ze to może inne. Czujniki zakupiłem i zabrałem się do ich wymiany. I tu powstał problem z dostępem do nich. Bo ani od góry, ani od dołu nie ma dostępu.
Czy ktoś wie jak zabrać się za wymianę czujników na reduktorze? Czy wymaga to demontażu reduktora? Dzięki za wszystkie odpowiedzi. |
|
|
|
 |
Azz
Forumowicz
Auto: Pajero Sport I
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Sie 2017 Posty: 64 Skąd: Lubliniec
|
Wysłany: 24-01-2021, 23:05
|
|
|
Odkręć 4 śruby z podpory skrzyni i opuść ją trochę, będziesz miał dostęp spod auta. |
_________________ PAHERO Sport 2.5 TD 115 '01
PAHERO IV 3.2 DiD 170 '07 |
|
|
|
 |
mBoder
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero IV
|
Wysłany: 25-01-2021, 06:56
|
|
|
Ok, teraz wiem ze należy zabrać się za temat od dołu.
Ile można opuścić skrzynie, aby jej nie uszkodzić? Na co jeszcze należy zwrócić uwagę przy tej operacji - gdzieś czytałem, ze trzeba mieć zwinne ręce bo miejsca mało? |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 25-01-2021, 08:42
|
|
|
mBoder napisał/a: | Ok, teraz wiem ze należy zabrać się za temat od dołu.
Ile można opuścić skrzynie, aby jej nie uszkodzić? Na co jeszcze należy zwrócić uwagę przy tej operacji - gdzieś czytałem, ze trzeba mieć zwinne ręce bo miejsca mało? |
Podstaw lewarek, 6 cm moze opuścić bez problemu.
Lewarkiem będziesz asekurował belkę na której lezy skrzynia. Będziesz miał możliwość kontroli i le opuścić a po operacji łatwiej będzie przykręcić belkę. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|
|