Pajero II - webasto suche |
Autor |
Wiadomość |
MarcinKK
Forumowicz
Auto: Pajero II NL 2.8
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Wrz 2016 Posty: 66 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 11-09-2020, 08:07 Pajero II - webasto suche
|
|
|
Hej mam pytanko czy ktoś z was ma ogrzewanie suche a jak tak to gdzie zamontowane ?
Przymierzam się do montażu Webasto Air top i szukam dogodnego miejsca na nie . |
|
|
|
 |
Lotnik1414
Forumowicz
Auto: Pajero II long 2.8 superselect
Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Lis 2018 Posty: 204 Skąd: Strzebiń / Gdańsk
|
Wysłany: 12-09-2020, 15:16
|
|
|
jestem w trakcie przerabiania tej koncepcji... w sumie to już od prawie roku nad tym myślę(okazyjnie) i:
byłem w firmie która się tym trudni i powiedzieli mi że najlepiej pod samochód ale ja ich skwitowałem tym że muszę mieć możliwość przejazdu przez brody a tego "webasto" nie przeżyje...
prawdopodobnie gdzieś upchnę wysoko pod maską jeśli nie masz zamiaru zakładać drugiego aku to w jego miejscu jest dużo przestrzeni (prąd blisko ale do paliwa daleko)
myślałem nad zrobieniem sobie dokładanego webasto takiego "kit-a" z własnym aku i paliwem które np będzie na dachu i przewodami doprowadzi ciepło do kabiny i namiotu (wymyśliłem patent z "adapterem" do okna...
jeśli nie masz zabudowy wyjmowanej tylko stałą to może w niej coś się da zrobić?
u mnie zabudowa jest wyciągana a samochód używany czasem do jazdy w 7 osób... więc odpada... |
|
|
|
 |
Marcinchojnacki
Mitsumaniak Marcin
Auto: Pajero Sport 2.5 td 2003
|
Wysłany: 08-02-2021, 20:20
|
|
|
I jak? Zamontował ktoś? Ja webasto już kupiłem tylko zastanawiam się nad miejsce - tradycyjnie pod maską lub pod kanapą tam gdzie nagrzewnica jest. |
|
|
|
 |
Lotnik1414
Forumowicz
Auto: Pajero II long 2.8 superselect
Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Lis 2018 Posty: 204 Skąd: Strzebiń / Gdańsk
|
Wysłany: 13-02-2021, 11:09
|
|
|
Będę się nad tym latem zastanawiał bo teraz za zimno na takie prace a pozatym wszystkie wyjazdy odwołałem... ale prawdopodobnie pod maską znajdzie swoje miejsce.
Ps. Chodzi mi po głowie pomysł z webmastem „zewnętrznym” w dodatkowej skrzyni na dachu i odbiór gorącego powietrza przez okno(dorobiony adapter do szyby wkładany na czas grzania) zalety? Można zdjąć i grzać pod maską a zasilanie zrobić z drugiego aku który będzie pod maską. Ale muszę to dobrze obmyślić czy tak się to da zrobić.
Na ten moment założyłem chińskie webasto do garazu |
|
|
|
 |
|