|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Centralny zamek - drzwi kierowcy |
Autor |
Wiadomość |
binabik
Nowy Forumowicz
Auto: Colt Z30
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-01-2019, 20:24 Centralny zamek - drzwi kierowcy
|
|
|
Zamek w drzwiach od strony kierowcy przestał reagować na pilota - pozostałe drzwi w porządku ale te od kierowcy muszę otwierać i zamykać ręcznie. Dodatkowy objaw to automatyczne zamykanie drzwi (tak po 30 sekundach, np w trakcie jazdy blokują się zamki - oczywiście oprócz tego jednego) - dziwne bo wcześniej tego nie było. Zastanawiam się czy to nie wina temperatur, przymroziło tam jakiś smar wewnątrz np i nie warto zawracać sobie tym głowy - może ma ktoś podobne objawy? Auto stosunkowo nowe 2012 i ta gumowa rura, w której idą kable od drzwi wygląda idealnie, do środka nie zaglądałem jeszcze ale nie sądzę aby tam tkwił problem. Pierwszy raz problem pojawił się przy mrozie -15 kilka dni temu, z drugiej strony dziś też nie działało a jest w okolicy zera...
[ Dodano: 27-01-2019, 15:25 ]
Temat do zamknięcia. Dziś grubo powyżej zera i znów wszystko działa jak trzeba... także jakby ktoś miał podobne objawy w trakcie zimy to raczej nie trzeba od razu drzwi rozbebeszać |
|
|
|
 |
toma2005
Nowy Forumowicz
Auto: Colt VI 1.3 benzyna
|
Wysłany: 25-08-2021, 12:47
|
|
|
A ja mam od jakiegoś czasu pierwszy z opisanych problemów. Z pilota mogę otworzyć i zamknąć wszystko oprócz drzwi kierowcy. Kiedy wszystko było OK otworzenie i zamknięcie samochodu z pilota sygnalizowane było odpowiednią sekwencją kierunkowskazów, po wystąpieniu problemu z drzwiami kierowcy nie ma żadnej sygnalizacji na kierunkowskazach. |
_________________ T.S. |
|
|
|
 |
Markatmag
Forumowicz

Auto: Colt CZ3 Z34A
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Wrz 2015 Posty: 97 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 25-08-2021, 15:38
|
|
|
Sprawdź wiązkę elektryczną pomiędzy drzwiami a kabiną. Przewody w tym miejscu są narażone na uszkodzenia mechaniczne. |
|
|
|
 |
|
|