[Cari 1.6] podgrzewanie tylnej szyby - problem |
Autor |
Wiadomość |
hitman
Forumowicz
Auto: Carisma 1,6 16V
Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Sty 2008 Posty: 104 Skąd: Radom
|
Wysłany: 16-07-2009, 09:41 [Cari 1.6] podgrzewanie tylnej szyby - problem
|
|
|
Witam
Problem jest dosc dziwny chodzi o przelacznik od podgrzewania tylnej szyby, mianowicie szyba podczas jazdy sama mi sie wlaczai nie moge jej wylaczyc sam, czasami sie to uda, ale rzadko. Mial ktos podobny problem? Przypuszczam ze moze byc to przekaznik od podgrzewania szyby-chyba jest taki |
|
|
|
 |
jolly69
Mitsumaniak

Auto: Carisma '99 1,6 GL +LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Paź 2007 Posty: 267 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 16-07-2009, 21:03
|
|
|
Jesteś pewien że działa podgrzewanie szyby, czy tylko świeci Ci się kontrolka na włączniku ?? Te przyciski nieraz tak mają, że zwiera się obwód podświetlania, mam tak w przełączniku klimy, dyskoteka a przełącznik w sumie działa dobrze. |
|
|
|
 |
hitman
Forumowicz
Auto: Carisma 1,6 16V
Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Sty 2008 Posty: 104 Skąd: Radom
|
Wysłany: 16-07-2009, 22:54
|
|
|
dyskoteka... dobre dobre wracajac do tematu jestem pewien ze podgrzewanie szyby jest wlaczone gdyz codziennie prowadze w nocy a szybe mam bardzo czesto zaparowana (samochod stoi w wilgotnym miejscu) wiec widze ze podgrzewanie pelni swa role. A czy jest wogole jakis przekaznik od tego podgrzewania? bo czesto jadac w ciszy-bez radia slysze takie przelaczanie pikanie jakby jakis przekaznik sie przelaczal, slysze to kolo lewej nogi tak jakby w puszce z bezpiecznikami albo gdzie wyzej. dzieki za odpowiedz i czekam na dalsze pomysly bo troche to ogrzewanie obciaza napiecie co widac po swiatlach i obrotach, ktos siedzacy obok tego nie zauwazy ale ja czuje ze obroty delikatnie spadaja itd |
|
|
|
 |
kozuch2
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 Gdi LS
|
Wysłany: 17-07-2009, 21:59
|
|
|
ja to juz wogóle mam fajnie, czasami dzieje sie tak ze właczam klime, wogołe nie reaguje, wciskam w tym czasie na podgrzewanie szyby a tu klima ożywia sie one są połaczone na tym samym przekażniku czy cos? wie ktoś moze? |
|
|
|
 |
drd1812
Mitsumaniak

Auto: Renault Latitude
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Cze 2008 Posty: 1231 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 18-07-2009, 09:26
|
|
|
hitman
zajrzyj tutaj
znajdź odpowiedni przekaźnik i go sprawdź, zamień z drugim o tych samych oznaczeniach i sprawdź czy objawy ustąpiły. |
|
|
|
 |
Cargo
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 GL+ LPi
|
Wysłany: 03-07-2010, 23:52
|
|
|
ja mam trochę inny problem strasznie powoli odparowuję mi tylna szyba . Nie wiem co jest wcześniej szybciutko odrapywała około 2 min a teraz muszę czekać 7 minut |
_________________ Zobacz historie mojego miśka |
|
|
|
 |
|