|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
modyfikacje pajero 4 |
Autor |
Wiadomość |
adax1
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero IV 3.2 did 2007
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-05-2021, 21:09 modyfikacje pajero 4
|
|
|
Jestem nowy więc proszę nie jechać… 😊 Nie odsyłajcie mnie też do postów , nie znalazłem za dużo informacji w tematach które mnie interesują. Do rzeczy😊 Pajero 4 3.2 did ma być używane jako auto rodzinne w rozumieniu dalszych / krótszych wypraw asfalt / bezdroża . Lubię zjeżdżać z czarnego , podoba mi się też jak auto wygląda trochę bardziej agresywnie niż seria stąd:
1. Czy lift 2 cale ma sens przy jeździe w lekkim terenie
2. Na ile lift pogorszy właściwości jezdne samochodu
3. Jeżeli istnieje możliwość zachowania właściwości jezdnych jak seria to jakich sprężyn / amortyzatorów szukać (interesuje mnie by nie było bujania w zakrętach na czarnym ale też by nie wypadały plomby w terenie)
4. Kolejne pytanie to jakie opony przy założeniu że zostaję przy feldze 18 bo podobno mniejsze nie wejdą ze względu na zacisk hamulcowy. Moje trzy typy to :
-BF AT 265/65/18
-BF AT 255/70/18
-Yokohama Geolander AT G015 255/70/18
Wasze opinie
5. Myślałem też o dystansach 30 mm bo to koło w Pajero jest mocno utopione . To że auto prawdopodobnie będzie brudniejsze to wiem ale poza tym jakieś zagrożenia?
6. Dobry mechanik na terenie Rzeszów i szeroko rozumiane Podkarpacie któremu można zaufać jeśli chodzi o tą markę / model |
|
|
|
 |
|
|