Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kupno colta czt cabrio
Autor Wiadomość
Pablo73kr 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt czt
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-03-2019, 20:05   Kupno colta czt cabrio

Chodzi mi po głowie pomysł przesiadki na cabrio.
Mogę liczyć na opinie od użytkownika takiego auta?
Zastanawia mnie problem dostępu do części potrzebnych w ewentualnie naprawie nie działającego rozkładanego dachu. Tak właściwie to jest w Krakowie jakiś serwis specjalizujący się w naprawie kabrioletów?

celtic 
Nowy Forumowicz

Auto: colt czc
Wysłany: 10-03-2019, 10:32   

mam cabrio od 3 lat ;] mogę powiedzieć tylko że nie wiem że mam auto ;] nic się nie dzieje nic się nie sypie jedyne co to zamki od dachu się cyklicznie co 3 miesiące luzują i trzeba je dokręcić (jak kiedyś sobie przypomnę i przykręcę je na klej to pewnie się problem skończy) jeśli chodzi o części to jedynie nie widziałem nigdzie amorów do nich ale podejrzewam że coś się znajdzie na zamianę puki przegląd przechodzą to się nimi nie zamartwiam ;]

Fighter001 
Forumowicz

Auto: Colt CZC Turbo
Wysłany: 19-03-2019, 08:55   

Mam czc w wersji turbo od 2 lat, dach się nie psuję. Jedynie siłowniki klapy się skończyły i są drogie, w ASO 130zl sztuka. Zamki faktycznie się luzuja i wtedy dach zaczyna stukać. Kolejny minus to ramki lusterek pęka taki plastik który się wsuwa w blachę drzwi i wtedy szumi powietrze ale to jest do naprawy tanim kosztem. Auto w rzeczywistości jest dwuosobowe. Na kompie można sprawdzić ilość cykli otwarcia/ zamknięcia dachu.

olekcolt 
Nowy Forumowicz
OlekColt

Auto: COLT CZC
Wysłany: 03-04-2019, 12:45   

Jak wyregulować te zamki dachu bo u mnie mają wyraźny luz i widać że nie zaciskają się tak na ciasno...

celtic 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 03-04-2019, 18:22   

tam masz takie pokrętło napinające przy czarnym ruchomym zamku ale osobiście to jak mi się zluzuje to przesuwam ten srebrny element max w kierunku jazdy i dokręcam bo maja trochę luzu ;]

olekcolt 
Nowy Forumowicz
OlekColt

Wysłany: 03-04-2019, 20:44   

Ok. Dzięki, A mam jeszcze takie pytanie, czy po rozłożeniu dachu zauważyliście że auto inaczej się prowadz, traci sztywność i ma większe drgania. Mam go od 3 dni i dopiero poznaję ten samochód.

poziom1989 
Forumowicz

Auto: ....
Kraj/Country: Germany
Wysłany: 05-04-2019, 17:36   

To typowe wedlug mnie... I jak sie auto ogolnie sprawuje? Zadowolony z zakupu?

olekcolt 
Nowy Forumowicz
OlekColt

Wysłany: 05-04-2019, 19:38   

Bardzo, bo kupiłem naprawdę fajny i zadbany egzemplarz, zdrowy blacharski i od spodu, garażowany, przemierzyłem go całego i raczej nic nie było wszędzie od 108 do 125 mikronów. Trochę ma twarde zawieszenie ale na winklach jest jak przyklejony, dach działa bez zarzutów, jest szczelny, ma udokumentowany przebieg, dużo faktur z serwisu. Jedyny mankament żeby nie było za słodko to kończące się sprzęgło. To nie moje pierwsze Mitsubishi z 5 lat temu miałem Carisme.

poziom1989 
Forumowicz

Wysłany: 05-04-2019, 20:25   

Wiem, bo znam bardzo dobrze ten konkretny samochod :) Inaczej piszac "bez sciemy".

olekcolt 
Nowy Forumowicz
OlekColt

Wysłany: 05-04-2019, 20:29   

Hahaha, jesteś synem byłego właściciela który mu sprowadzał te auto😜 Mas, Colta CZT Z przeszło 200 końmi na pokładzie 😊 Ale świat jest mały 😂

poziom1989 
Forumowicz

Wysłany: 05-04-2019, 20:50   

Tak dokladnie, sam jezdze Coltem, ojca zarazilem i osobiscie szukalem przez jakis czas dobrego egzemplarza. I pozostal wiernie marce jak juz widziales :>

olekcolt 
Nowy Forumowicz
OlekColt

Wysłany: 05-04-2019, 21:00   

Fajnego ma tego Lancera, żonie bardzo się podobał. Trochę wystraszyłem się na myjni jak dach trochę przeciekł ale już rozwiązałem problem okazało się że na składaniach dachu na uszczelkach było tyle brudu że masakra ale musiałem w połowie zatrzymać dach żeby mieć do nich dostęp. Kupiłem specjalny środek do zmiękczania i konserwacji uszczelek, dokręciłem zatrzaski w dachu i przesunąłem srebrne zaczepy. To pomogło, dziś na myjni już nic nie przeciekało. Super że się trafiliśmy, jak będę mieć jakieś pytania odnośnie Colta to jeśli pozwolisz to uderzę do ciebie. Miałem poszukane 3 egzemplarze, i na dzień przed wyjazdem do Bolesławca pokazało się ogłoszenie twojego taty tuż obok mnie. Zresztą to ja pisałem z tobą na OtoMoto. To jest aż dziwne że nie potrafiliście go tak długo sprzedać. No ale rozumię że musi się trafić klient który chce dokładnie takie auto. P.S. Masz bardzo wporządku ojca.

poziom1989 
Forumowicz

Wysłany: 05-04-2019, 21:10   

Na Otomoto stal kilka dni ;> Na innej stronie, mniej popularnej to nawet nikt nie napisal, oprocz Ciebie. Ale jak cos to pisz prywatnie, bo zasmiecamy watek.

olekcolt 
Nowy Forumowicz
OlekColt

Wysłany: 05-04-2019, 21:16   

Ok

celtic 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 05-04-2019, 21:52   

to że po złożeniu dachu jest mniej sztywne to norma w cabrio ;] ciut pomagają opony 205 w porównaniu do 195 ale minimalnie (takie moje odczucia) :P

Odpowiedz do tematu